Четвъртък, 13 Август 2020

Четвъртък, 16 Юли 2020 09:29

ДПС: Вървим към избори! Ще подкрепим вота на недоверие!

„ДПС никога не е имало министри в този кабинет. Нашата позиция, по всички вотове е била категорична и винаги сме гласували против този кабинет“, коментира Ерджан Ебатин

Винаги подкрепяме вотовете на недоверие, както е било и досега. ДПС никога не може да има свои министри в кабинета на Борисов. Как е допустимо, как може да се мисли, самата партия ГЕРБ никога не би допуснала най-важните министри в кабинета да бъдат на ДПС, коментира пред БНТ Ерджан Ебатин трите оставки на ключови министри от кабинета „Борисов“ 3 с основен мотив – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски.

„Ако си спомняте, още в началото, с формирането на този кабинет, ДПС започна да говори за неговия демонтаж. Тогава Горанов също беше министър на финансите. От самото начало говорим, че това е една неконструктивна формула, която е на грешна основа. В момента измъкването, през опита да се разграничат от ДПС, не знам доколко ще изиграе роля. Процесите, които диктуват едно такова действие, идват от улицата, от емоция“, настоя депутатът.

Winbet – истинската тръпка от победата! (18+)

„ДПС никога не е имало министри в този кабинет. Нашата позиция, по всички вотове е била категорична и винаги сме гласували против този кабинет“, допълни Ебатин.

По думите му през годините движението е подкрепяло действията на кабинета, свързани единствено с евроатлантическата ориентация и с европейската политика на България.

Според него процесите в държавата и протестите, както и очаквания на обществото, са свързани с оставката на цялото правителство.

„Това витае в общественото пространство. Опасното не е свързано с оставката на един или друг министър. Когато има обществена енергия за промяна, политиците го опредметяват в опреден тип популизъм, и най-опасното е да се превърне в национализъм. И ГЕРБ дойдоха чрез протести и се получи един модел на управление, които не е добър. Това, което ще се случи, е че политически партии пак ще обсебят тази позитивна емоция на протестите“, аргументира се Ерджан Ебатин.

„Никой не може да каже какво следва, но е ясно, че вървим към избори. Политическата система, независимо дали ще има или не предсрочен вот, върви към възпроизвеждане на популисткия модел“, заключи депутатът от ДПС.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар