Четвъртък, 13 Август 2020

Четвъртък, 16 Юли 2020 10:17

ГЕРБ и “Патриотите” скандално се извъртяха: Засега няма да има оставки, нито на министри, нито на правителството! Министрите са ни върха!

Кабинетът "Борисов 3" остава - това решиха ГЕРБ и "Обединени патриоти" на коалиционен съвет тази сутрин

"Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата до пролетта на следващата година", заяви съпредседателят на ОП Валери Симеонов.

Като приоритет на управляващите в момента той открои преодоляването на вота на недоверие, внесен от БСП. С въпроса за евентуални промени в състава на кабинета ще се занимаваме след това, отсече той.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че прекалено тежки проблеми ще налегнат страната, ако правителството си отиде. "Ако имаме политическа класа, днес трябва да мислим какво ще правим тогава - ноември, декември, януари, февруари. В чий ръце ще гръмне кризата? Ще пострада народът, ще пострадат огромни маси, казвам го с цялата си любов към държавата. Да не би да е удоволствие да си премиер? Да не би това да е някаква приятна работа?", ожали се той. И реторично попита: "Кой от тези на площада е по-опитен от нас?"

По думите му властта има пълната подкрепа на своите западни партньори, свидетелство за което е приемането ни в "чакалнята" на еврозоната.

Той се извини на патриотите, че е отстранил трима министри, без да ги пита: "Когато партията иска действия, аз ги привеждам в изпълнение, затова са оставките на министрите." Не пропусна да каже по няколко ласкави думи за загубилите правителствените си постове Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Той поиска от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов да каже с кого управлява и отново обвини десницата, че си сътрудничи с ДПС. "Днеска няма ли пак да пият кафе, да се къпят на Росенец? Медийни акции, да се покажат и толкоз", презрително отбеляза Борисов.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие. Мотивите им са изсмукани от пръстите", отбеляза премиерът по адрес на основната опозиционна сила.

"Служебно правителство - абсурд. Тогава ще се подмени протестът с наш протест, защото този президент, незрял, на който Шиши му реди кабинета, но нямаше протест, Христо Иванов не излезе да каже - ама как Шиши нареди на Радев служебното правителство, а сочи моите министри, които са постигнали безкрайно добри резултати. Това не ви ли интересува, не е ли зависимост", разпали той и по адрес на президента Румен Радев.

По повод близкото бъдеще Борисов се ангажира да "направим огромен ремонт на кабинета".

Източник: Сега

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 10:17
  Сачева: Говорете си, Фейсбук пехливани, не ми пречите

  Социалният министър обясни, че мерките, предвидени в закон са заслуга на Борисов, защото проявил воля да ги изпълни

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 10:17
  Димитър Ганев: Борисов е в оставка на полусъединител, редовните избори са лоша перспектива за него

  Много хора одобряват и подкрепят този протест, макар да си стоят вкъщи, но да не си представяме, че той ще прелее в някаква огромна политическа енергия, която ще премаже цялата политическа и партийна система и ще промени всичко революционно. Не трябва да си представяме такова нещо. Това мнение изрази политологът от изследователски център "Тренд" Димитър Ганев пред БНР.

 • Четвъртък, 16 Юли 2020 10:17
  Борисов: Отпускаме над 16 млн. лева за 160 училища, даваме 100 млн. и за студентите

  Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора, обясни министър-председателят

  Днес взехме решения в подкрепа на българските ученици, студенти, на младите семейства и работещите хора. Това написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и публикува кратко видео от конферентното заседание на правителството.

  „Поехме и изпълняваме ангажимент си за обновяване и модернизиране на кабинетите по математика и природни науки в 160 училища в България. За да се учат нашите деца в модерни класни стаи и във възможно най-добрите условия, с колегите ми от Министерския съвет днес отпуснахме по бюджетите на общините 16 586 976 лв.“, написа още премиерът.

  „Средствата са за реализирането на дейности по национална програма. Тя е насочена към училища с иновативни практики и за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии и математиката“, обясни Борисов.

Оставете коментар