Вторник, 29 Септември 2020

Четвъртък, 30 Юли 2020 09:31

Корнелия Нинова: Социално-икономическите мерки на правителството са неадекватни на кризата

Трябват смели действия

“Социално -икономическите мерки са неадекватни на кризата. Кризата от COVID-19 ни даде тежки уроци. Време е за смели действия. Само нова субсидия за болниците няма да реши нито един от проблемите в здравеопазването. Нужна е наредба за определяне на възнагражденията на лекари и сестри. Да има базова заплата и над нея да се надгражда според финансовата състояние на болницата.

Болниците да не са търговски дружества. ДДС на лекарствата да се намали. Истинското решение за ниските пенсии е тяхното преизчисляване с нов коефициент на средноосигурителният доход, а не 50 лв. подаяние. Средствата за икономиката да се инвестират във високотехнологични производства, а не в приближени и колекторските фирми. Да се подкрепят петте икономически сектори, които носят най-голям ръст в БВП.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Но за тези мерки трябва правителство с доверие и с капацитет. Това на Борисов няма  и двете. То е част от кризата, а не нейното решение”.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Гоце Делчев, където взе участие в отчетно -изборната конференция заедно с депутатите от ПГ на “БСП за България” Богдан  Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов.

Тя поздрави организацията за нейната работа и им благодари за резултатите на изборите. Там БСП има седми мандат кмет в лицето на Владимир Москов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар