Четвъртък, 01 Октомври 2020

Петък, 31 Юли 2020 16:20

ГЕРБ се разграничи от жената, замесена в провокациите на Орлов мост

Александър Ненков: Предсрочни избори сега ще бъде абдикация от отговорност

 

„Уважаваме правото на всеки един да протестира, ние също сме го правили, но никога не е било за сметка на другите граждани. Не може малцинството да определя какво да се случва за сметка на мнозинството.“

Това каза народният представител от ГЕРБ Александър Ненков на брифинг пред централата на партията. Ненков коментира събитията от днес, когато на Орлов мост възникна скандал между възрастна жена и ПР-ът на бившата кметица на „Младост“ Петър Кърджилов.

„Направихме консултации с всички областни ръководства в страната, жената от блокадата не е член на ГЕРБ и никога не е била“, поясни Александър Ненков по повод отправени по-рано днес обвинения, че жената е провокатор, изпратена от ГЕРБ. "Категорично осъждаме това, което се случва. Затварянето на възлови кръстовища е за сметка на другите граждани", каза още Ненков.

"Мирни протести е имало пред парламента, пред Министерския съвет, Президентството, а тук говорим за блокиране на двумилионен град, за магистрали. Такова нещо не съм виждал никъде по света. Дори когато протестираш, трябва да има някаква граница на разум", коментира депутатът от ГЕРБ.

Важно е да си довършим успешно мандата, каза още Ненков и посочи, че са готови за диалог лице в лице с лицата на протеста, но не знаели с кого да се срещнат.

„Нали не очаквате да се разпръскват блокадите с водни оръжия и танкове?", попита Ненков. „Хората не са готови за оставка, това ще вкара държавата в друг по-сериозен проблем. Искаме не агресия, а диалог. Не може просто да се иска оставка, трябва да има с кого да се преговаря, да има представители. Оставка значи абдикация от отговорността", категоричен е депутатът от ГЕРБ.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 31 Юли 2020 16:20
  84-ти ден на антиправителствени протести

  Исканията остават непроменени – оставка на правителството, начело с премиера Бойко Борисов, и на главния прокурор Иван Гешев

 • Петък, 31 Юли 2020 16:20
  Гледайки Гешев, ще искаме пак Цацаров

  Сам Борисов определи преди време единия като умен, а другия като оперативен, каквото и да означава това

 • Петък, 31 Юли 2020 16:20
  Евродокладът: Българите протестират заради корупцията

  Българите протестират заради липсата на наказания за политическата корупция, съдебната система продължава да не е напълно реформирана, а са видими и връзките между политици и медии. Това пише Европейската комисия в първия си доклад за България по новия общоевропейски механизъм, предаде bTV.

  „Липсата на резултати в битката с корупцията е един от ключовите въпроси, повдигнати от протестите, започнали през лятото на 2020 г. и все така се очаква от властите да постигнат последователни успехи с окончателни присъди по корупционни дела от висок ранг“, пишат от ЕК.

  Споменат е "Апартамент гейт" и становището на КПКОНПИ, че замесените в имотния скандал не са в ситуация на конфликт на интереси.

  Отбелязва се още, че, въпреки наличието на правна рамка за конфликта на интереси, все още има опасения по отношение на лобирането, което на практика е нерегулирано.

Оставете коментар