Четвъртък, 01 Октомври 2020

Петък, 07 Август 2020 12:42

Нов палатков лагер се изгражда пред Министерски съвет

Недоволните от управлението на властта казват, че няма да спрат с протестните действия

Премахнаха блокадите на протестиращи в цялата страна. Със синхронизирана акция в 4:30 ч. сутринта полицията отстрани палатковите лагери от ключови кръстовища в София, Варна, Пловдив, както и от пътя между Стара Загора и Хасково.

Временно задържани бяха 12 души в столицата и двама във Варна.

Малко след 12 ч. нов палатков лагер започна да се изграждат пред МС, около 40 недоволни граждани донесоха и събраха, каквото е останало след акцията, съобщи bTV. Вече има опъната тента и няколко палатки. Има информация, че протестът е предвиден за 20 ч. тази вечер.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

От СДВР обявиха, че няма да допуснат ново блокиране на кръстовища, а протестиращите декларираха, че ще продължат с акциите на гражданско недоволство.

Движението е пуснато, палатков лагер няма. Протестиращите казаха, че не са били предупредени, оплакаха се от отношението на униформените към тях.

4:30 сутринта. Протестиращият Мирослав Спасов е на „Орлов мост“. Около 3 ч. през нощта, по думите му, е изчезнал полицейският бус, който всяка нощ до момента ги е пазел и опасенията са били, че се готви провокация от цивилни лица. Час по-късно униформени ги обградили отвсякъде.

„Отправиха ни разпореждане да не нарушаваме закона за движение по пътищата. Не е имало сериозни силови действия, навлязоха в лагера, започнаха да изискват хората да освободят кръстовището. Арестуваха хората, които останаха в кръстовището. Видях трима, един от тях е Пламен Даракчиев - видях как го носеха за ръцете и за краката към полицейския бус“, разказва Спасов.

„Много, много бързаха да се случи всичко в тъмните часове. Някои отказаха да напуснат платното и бяха изнесени със сила. Те ни обвиниха в тероризъм“, споделя Лилия Костова.

В същия момент, същата акция тече и на палатковия лагер при Министерския съвет.

Два часа по-късно протестиращите, със собствен превоз, отнесоха палатките, храната и техниката от тротоара на „Орлов мост“. Движението през всички кръстовища беше възстановено. Недоволните от управлението на властта обаче казват, че няма да спрат с протестните действия.

Движението по всички линии на обществения транспорт в момента е възстановено по обичайния им маршрут.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 07 Август 2020 12:42
  Евродокладът: Българите протестират заради корупцията

  Българите протестират заради липсата на наказания за политическата корупция, съдебната система продължава да не е напълно реформирана, а са видими и връзките между политици и медии. Това пише Европейската комисия в първия си доклад за България по новия общоевропейски механизъм, предаде bTV.

  „Липсата на резултати в битката с корупцията е един от ключовите въпроси, повдигнати от протестите, започнали през лятото на 2020 г. и все така се очаква от властите да постигнат последователни успехи с окончателни присъди по корупционни дела от висок ранг“, пишат от ЕК.

  Споменат е "Апартамент гейт" и становището на КПКОНПИ, че замесените в имотния скандал не са в ситуация на конфликт на интереси.

  Отбелязва се още, че, въпреки наличието на правна рамка за конфликта на интереси, все още има опасения по отношение на лобирането, което на практика е нерегулирано.

 • Петък, 07 Август 2020 12:42
  Замеряха с яйца Караянчева в Благоевград

  Председателката на парламента говорила кой как да се вози не като парламентарист, а като активист на ГЕРБ

 • Петък, 07 Август 2020 12:42
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

Оставете коментар