Петък, 02 Октомври 2020

Сряда, 12 Август 2020 15:10

Прокуратурата: Иван Гешев не е проверявал детски център „Биберон“

Провереният във вторник обект в Силистра е кафе-аперитив, а не детски център. Това съобщават от пресцентъра на прокуратурата в официална позиция.

Причината за направеното уточнение са медийни публикации, озаглавени „Гешев е в Силистра – обискиран е детски център „Биберон“ и „Борбата с битовата престъпност на Гешев достигна и до детски център „Биберон“. В тях се цитира информация,  публикувана в силистренска електронна медия съобщаваща за извършена проверка за акцизни стоки в кафе-аперитив с детски център в града и обвързването й с посещението на главния прокурор Иван Гешев.

„В хода на операцията на МВР, проведена в Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува. Предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден”, пишат от пресцентъра на държавното обвинение.

От там, допълват, че не отричат правото обществото да бъде информирано според стандартите и нормите на съответната медия, но не приемат опитите за манипулация чрез гръмки заглавия, които не отговарят на обективната истина.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар