Вторник, 26 Май 2020

Четвъртък, 11 Август 2016 08:20

Жълт код за 27 области е обявен днес

Времето ще продължи да бъде горещо и на места живакът ще достигне до 37 градуса

Общо в 27 области е обявен жълт код за 11 август, като в 20 от тях предупреждението е за горещо време, а в 7 - за гръмотевична активност.

Жълтият код за гръмотевична активност важи за областите: Видинска, Монтанска, Врачанска, София-област и столицата София, Перник и Кюстендил. От НИМХ предупреждават, че около и след обяд ще започнат краткотрайни валежи и гръмотевични бури, като се очакват и градушки.

Предупреждението за горещо време е в сила за 20 области: Благоевградска, Ловешка, Плевенска, Пазарджишка, Пловдивска, Габровска, Великотърновска, Старозагорска, Кърджалийска, Хасковска, Русенска, Търговищка, Разградска, Силистренска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Шуменска, Добричка и Варненска.

Метеоролозите уточняват, че времето ще продължи да бъде горещо с максимални температури между 34 и 37 градуса. В областите Добрич, Варна и Бургас ще са между 31 и 33 градуса.

BIG5.BG

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 11 Август 2016 08:20
  Снегът блокира България

  Обилните снеговалежи през цялата нощ създадоха сложна обстановка навсякъде в страната. Драматична е ситуацията в Старозагорска област след падналите снеговалежи и бурният вятър, предаде БГНЕС.

  20 сигнала за бедстващи хора са подадени на тел. 112. Няколко населени места са без ток. Проходът на Републиката и Шипченският проход са затворени. Затворен е и пътят Мъглиж - Гурково, както и подбалканския път София -Бургас в района на село Дунавци. Движението е забранено и в участъка град Крън - град Шипка. За движение е затворен и пътят Шейново - Казанлък, където има снежни преспи.

  Влак 3636 за София е закъсал между Тулово и Черганово заради спиране на тока. Локомотивът престоя 4 часа на релсите, след което напрежението беше възстановено. Работата на пътно поддържащите фирми е затруднена заради силния вятър. Ограничено е движението на всички превозни средства през проходите Хаинбоаз, Троянски и Шипка.

 • Четвъртък, 11 Август 2016 08:20
  Жълт код за снеговалеж за осем области

  В областите Ловеч, Габрово и Велико Търново за днес е в сила жълт код за очакван силен снеговалеж, съобщава страницата на НИМХ.

 • Четвъртък, 11 Август 2016 08:20
  Жълт код за бурен вятър в 21 области в страната

  Опасно силни ветрове в страната. Сигнали за паднали дървета, прекъснат кабел на енергийния системен оператор, захранващ част от столицата, и пренасочени самолети за кацане на летище София - това е равносметката от изминалите часове в столицата, предава БНТ.

Оставете коментар