Събота, 24 Февруари 2018
Понеделник, 29 Януари 2018 16:42

Знае ли къде e Караянчева? Шефът на НС в Търговище: Скъпи разградчани!

Председателят на парламента сервира нова порция географски бисери.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева направи уникален гаф в Търговище, където днес беше поканена по време на честванията за 140-годишнината от Освобожението на града от османско робство. Още в началото на речта си Караянчева се обърна към търговищенци със "скъпи разградчани". След като се усети какъв лапсус е направила, тя се опита да замаже положението и се извини, че преди това била в Разград, но сърцето на празника всъщност било в Търговище, на което едва ли много от празнуващите се хванаха. В града започнаха да се шегуват с гафа и да гадаят, дали пък не става дума за новия административен план, според който ще има промени и сливане на общини. 

Това не е първият гаф на Цвета Караянчева в същия дух. Очевидно парламентарният шеф е скарана с географията. По време на едно от пленарните заседания управляващи и опозиция бяха шокирани, след като Караянчева прати стлолицата на Китай - Пекин, във Виетнам.

Въпреки усмивките, които предизвика грешката на парламентарния председател, отново лъсна тъжната истина. Голяма част от политиците ни продължават да обикалят протоколно из градове и села и да гледат на хората в повечето случаи като на електорални единици, които нямат имена и самоличност. Колкото и да се опитват да се изкарват бедни и част от народа, едва ли има някой, който вече вярва на лицемерни усмивки, зад които в много от случаите се крие фалшивата гримаса за жадни за електорат зле школовани илюзионисти.  

Ситуация пък напомня на една от емблематичните речи на Цола Драгойчева. Героинята на социалистическия труд отива с Чайаката си в Ямбол, за да се срещне с народната любов, след което веднага заминава към Габрово. Именно там Драгойчева чете пламенната си реч, в която вместо с габровци и габровки, се обръща към тълпите с „ямболци и ямболки“.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 29 Януари 2018 16:42
  Властта на тайна среща, крие се от медиите

  Скандалът около сделката с ЧЕЗ и последвалата оставка на Теменужка Петкова провали среща на строителния министър Николай Нанков в Търговище. Вчера той трябваше да се види с областния управител Митко Стайков. Той беше поканил предварително и Теменужка Петкова. След като обаче тя заяви, че подава оставка, на събитието са присъствали само зам.-министри, съобщиха за BIG5 колеги от града. Единственият министър, който се е отзовал, е бил образователният Красимир Вълчев. 

  Граждани и журналисти са озадачени, че предварително областният управител ги е предупредил, че срещата ще е без присъствието на медии. Журналисти предполагат, че е ставало въпрос за информация около строежа на автомагистрала "Хемус", която по проект ще минава край града. Около строежа на участъка между село Буховци и Белокопитово се пази пълна тишина, а местните власти избягват да говорят по темата. "По всякакъв начин темата се отклонява и никой не казва нищо за проекта", коментират в града. 

  Отсечката от 16 км от автомагистрала „Хемус“ - участъкът между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“, ще се строи от консорциум ДЗЗД „Хемус 16320“. В него влизат дружествата „Инфра Експерт“ ЕООД, „Пътинженерингстрой-Т“ ЕАД, „Автомагистрали - Черно Море“ АД и „Трансконсулт-22" ООД. Проектът ще се реализира със средства от републиканския бюджет по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“. Предложената цена от дружеството е близо 144 млн. лв. с ДДС, или около 9 млн. лв. на километър. Обектът ще се изпълнява на инженеринг, което означава, че строителят първо ще направи проектиране на трасето, а изграждането ще започне през 2018 г. Срокът за изпълнение на обществената поръчка за отсечката от „Хемус“, участък от км 310+940 до км 327+260“, е 910 дни. От тях 180 дни са за проектиране, а 730 дни за изграждане на обекта.

 • Понеделник, 29 Януари 2018 16:42
  Сидеров: Симеонов и Каракачанов го обърнаха на детска градина, аз съм като възпитателка

  Искам да се занимавам с рисуване, но съм поел ангажимент към избирателите. 

 • Понеделник, 29 Януари 2018 16:42
  Антон Кутев: Вътрешната битката за власт в ГЕРБ свали Теменужка Петкова, от Волен Сидеров зависи съдбата на правителството

  Правителството ще оцелее една или две години най-много. То се самосваля със скандалите, които само си предизвиква. Вътрешни сили в ГЕРБ са виновни за оставката на Теменужка Петкова. В партията очевидно има война за власт.

Оставете коментар