Вторник, 19 Юни 2018
Сряда, 21 Февруари 2018 17:36

Весела Лечева: Чрез случая "Жаблянов" ГЕРБ опитва да скрие скандалите в здравеопазването и подводните камъни в държавата

„Днес ние бранихме демокрацията, а ГЕРБ показа как не трябва да се управлява. С устрема си да защитават само своите правила от ГЕРБ отнеха думата на един човек. Аргументите за оставката на валери Жаблянов бяха смешни“. Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Весела Лечева. „Оценката и изречението, което даде повод за толкова яростни спорове, е факт от българската история. Народният съд е част от договор, който е трябвало да се изпълни. Ние сме дали нашата негативна оценка за минали събития, но трябва да се учим от историята, а не да я повтаряме. С исканата оставка се опитва да се заглуши сериозният проблем в здравеопазването. Ние неколкократно предупредихме за подводните камъни в правителството. В последните 9 от 10 години управлява ГЕРБ. Те отново дойдоха с обещания към гражданите да оправят здравеопазването им и благосъстоянието им, но нищо подобно не виждаме“, каза още Лечева.
„Грешка е да се поиска оставката за изразена политическа политическа. Това е извън всякакви правила. Когато говоря за ГЕРБ, става дума и за Обединените патриоти и за „Воля“. С просто око се вижда, че Веселин Марешки е патерица на управляващите. Това обаче не работи в полза на демокрацията“, коментира Лечева.
„Премиерът се опитва да остане безспорен лидер. В момента има страх у него, че вече не е единствен в тази позиция. Именно заради това Бойко Борисов се опитва да прави внушения, че Румен Радев чета речи, които са написани от други, а няма глава на раменете си. Интервюто на Бойко Борисов беше опит за неглижиране на президентската институция“, допълни Лечева.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Февруари 2018 17:36
  БСП предлага депутатите да не излизат в лятна ваканция, социалистите ще искат и оставката на Фандъкова

  На днешното си заседание в централата на "Позитано" 20 лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че ще внесе в парламента предложение да отпадне лятната депутатска ваканция, за да могат народните представители да разрешат проблемите на протестиращите родители на деца с увреждания. Червени общинари пък готвят да поискат оставката на Йорданка Фандъкова заради лошата инфраструктура, заради която се е новодинла столицата в понеделник.

 • Сряда, 21 Февруари 2018 17:36
  Гавра! Веско Маринов пя на министерска инициативи за деца (Видео)

  Тормозят хлапетата с музиката на бабите им. "Свършиха певците. Вече няма кого друг да поканим!", гневят се родители. 

 • Сряда, 21 Февруари 2018 17:36
  Драгомир Стойнев: Протестирахме срещу произвола на мнозинството, който си позволява

  „Остро протестираме срещу произвола на управляващото мнозинство. Напуснахме пленарна зала в знак на протест срещу начина, по който управляващите налагат авторитарен режим и стил на управление на НС“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента. Той подчерта, че не е нормално, в последния момент, да се променя дневният ред на парламента и по този начин да се лиши опозицията от възможност за водене на конструктивен дебат в полза на българските граждани.

  „По този начин не може да се работи. Това е знак към управляващите, които търсят единствено и само скандали в НС“, категоричен е народният представител. „Този авторитарен стил на председателя на НС смяхме за отминал, но за съжаление, той продължава. Това ръководство на НС не може да формулира дневния ред дори за една седмица, а очакваме от правителството да формулира визия за развитие на страната. Тук се работи ден за ден, няма никаква последователност“, каза още Стойнев. Според него единственото им желание е да се приемат закони, които са в нечий интерес и може дори и след месец да бъдат поправени. „Прави се опит да отклоняване на вниманието от отстраняването на председателя на Здравната каса проф. Плочев. Той извади на дневен ред скандална информация за задлъжнялост на Касата спрямо други Каси и поради тази причина за невъзможност на българските граждани да получат качеството здравеопазване“. Стойнев подчерта, че народните представители са избрани, за да работят за българските граждани.

  „Не случайно и законопроекти на опозицията не влизат в дневния ред. Но когато те решат, в последния момент са готови да вкарат, нарушавайки правилника, отделни законопроекти“, посочи той. По неговите думи Цвета Караянчева днес е нарушила правилника. „Тя има право да промени дневния ред, единствено и само, в изключителни случаи. Кое е изключителното днес? Толкова ли не можеха в сряда да предложат дневен ред? Толкова ли е трудно да се планира за три дни?“, попита Драгомир Стойнев.

Оставете коментар