Събота, 24 Март 2018
Сряда, 21 Февруари 2018 17:36

Весела Лечева: Чрез случая "Жаблянов" ГЕРБ опитва да скрие скандалите в здравеопазването и подводните камъни в държавата

„Днес ние бранихме демокрацията, а ГЕРБ показа как не трябва да се управлява. С устрема си да защитават само своите правила от ГЕРБ отнеха думата на един човек. Аргументите за оставката на валери Жаблянов бяха смешни“. Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Весела Лечева. „Оценката и изречението, което даде повод за толкова яростни спорове, е факт от българската история. Народният съд е част от договор, който е трябвало да се изпълни. Ние сме дали нашата негативна оценка за минали събития, но трябва да се учим от историята, а не да я повтаряме. С исканата оставка се опитва да се заглуши сериозният проблем в здравеопазването. Ние неколкократно предупредихме за подводните камъни в правителството. В последните 9 от 10 години управлява ГЕРБ. Те отново дойдоха с обещания към гражданите да оправят здравеопазването им и благосъстоянието им, но нищо подобно не виждаме“, каза още Лечева.
„Грешка е да се поиска оставката за изразена политическа политическа. Това е извън всякакви правила. Когато говоря за ГЕРБ, става дума и за Обединените патриоти и за „Воля“. С просто око се вижда, че Веселин Марешки е патерица на управляващите. Това обаче не работи в полза на демокрацията“, коментира Лечева.
„Премиерът се опитва да остане безспорен лидер. В момента има страх у него, че вече не е единствен в тази позиция. Именно заради това Бойко Борисов се опитва да прави внушения, че Румен Радев чета речи, които са написани от други, а няма глава на раменете си. Интервюто на Бойко Борисов беше опит за неглижиране на президентската институция“, допълни Лечева.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 21 Февруари 2018 17:36
  Борисов вади тайното си оръжие Лукарски, внедрява Валери Симеонов в нова коалиция между СДС и НФСБ

  Седесарите са в паника, искат оставката на лидера си, който възражда синята идея с помощта на бургаския патриот. Премиерът изчаква края на председателството ни в ЕС, за да бие шута на патриотите, които се държат като детската градина на Реформаторския блок във втория му кабинет.

 • Сряда, 21 Февруари 2018 17:36
  Скандалът с Гинка размести процентите на социолозите, БСП се изравни с ГЕРБ

  Скандалът с покупката на бизнеса на ЧЕЗ от Гинка от Пазарджик е разместил политически пластове. Отговорите на въпроса „Коя партия изразява позиции, най-близки до Вашите?“, сочат, че силите на двете водещи формации – ГЕРБ и БСП – са напълно изравнени.

  Това показват данните от национално представително проучване на Агенция АФИС, осъществено в периода 15-19 март 2018 г. При него са интервюирани пряко „лице в лице“ в домовете им 1010 пълнолетни български граждани.

  На трето място се подрежда ДПС, а партиите от коалицията „Обединени патриоти“ сборно са на четвърто място.

  "Списъкът продължава с политически субекти, които са в практически неразличими нано-стойности – около 1% и по-малко, а близо една трета от гражданите са трайно отдалечени от всички партии", коментират от социологическата агенция.

  Коя партия изразява позиции, най-близки до Вашите?

  БСП 24.7%
  ГЕРБ 24.6%
  ДПС 6.5%
  Атака 2.4%
  ВМРО 2.0%
  Реформаторски блок 2.0%
  Воля 1.6%
  АБВ 1.0%
  СДС 0.8%
  НФСБ 0.6%
  Да, България 0.6%
  Движение 21 0.4%
  ДСБ 0.3%
  Зелените 0.2%
  Друга партия 2.7%
  Нито една 29.6%

 • Сряда, 21 Февруари 2018 17:36
  Социалисти нападнаха ГЕРБ: Забравихте хората в Брегово, защото никога не са гласували за вас

  БСП и ГЕРБ се скараха за бедствието в Брегово. Червените обвиниха премиера, че е забравил хората там. Очаквано герберите защитиха лидера си. Община Брегово е наказана от кабинета, защото там ГЕРБ никога не е печелил избори, започна Филип Попов от БСП.

  Смята, че правителството не може конюнктурно да разделя хората от различните общини. За съжаление го прави по най-безпардонен и уродлив начин, подчерта червеният депутат. Прави го, защото в община Брегово ГЕРБ никога не е печелило избори, заподозря Попов. Може би там според г-н Борисов живеят друга категория хора, по-малко граждани, по-малко европейци, коментира червеният депутат. Не се отнасяйте към българите там като към лош материал, те са достойни, четни и смели българки граждани, обърна се социалистът задочно към Бойко Борисов. БСП си прави кризисен пиар, скочи веднага Владимир Тошев от ГЕРБ. Във Видинско работят кризисните щабове в областта и общините, където е необходимо. В момента се решават проблемите по отводняването на подпочвените води, допълни Тошев.

Оставете коментар