Неделя, 24 Март 2019
Сряда, 21 Февруари 2018 17:36

Весела Лечева: Чрез случая "Жаблянов" ГЕРБ опитва да скрие скандалите в здравеопазването и подводните камъни в държавата

„Днес ние бранихме демокрацията, а ГЕРБ показа как не трябва да се управлява. С устрема си да защитават само своите правила от ГЕРБ отнеха думата на един човек. Аргументите за оставката на валери Жаблянов бяха смешни“. Това заяви пред БТВ депутатът от БСП Весела Лечева. „Оценката и изречението, което даде повод за толкова яростни спорове, е факт от българската история. Народният съд е част от договор, който е трябвало да се изпълни. Ние сме дали нашата негативна оценка за минали събития, но трябва да се учим от историята, а не да я повтаряме. С исканата оставка се опитва да се заглуши сериозният проблем в здравеопазването. Ние неколкократно предупредихме за подводните камъни в правителството. В последните 9 от 10 години управлява ГЕРБ. Те отново дойдоха с обещания към гражданите да оправят здравеопазването им и благосъстоянието им, но нищо подобно не виждаме“, каза още Лечева.
„Грешка е да се поиска оставката за изразена политическа политическа. Това е извън всякакви правила. Когато говоря за ГЕРБ, става дума и за Обединените патриоти и за „Воля“. С просто око се вижда, че Веселин Марешки е патерица на управляващите. Това обаче не работи в полза на демокрацията“, коментира Лечева.
„Премиерът се опитва да остане безспорен лидер. В момента има страх у него, че вече не е единствен в тази позиция. Именно заради това Бойко Борисов се опитва да прави внушения, че Румен Радев чета речи, които са написани от други, а няма глава на раменете си. Интервюто на Бойко Борисов беше опит за неглижиране на президентската институция“, допълни Лечева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар