Вторник, 11 Декември 2018
Събота, 24 Февруари 2018 12:13

Само в BIG5: Симеонов предлага на Борисов Стефан Гамизов за нов енергиен министър на мястото на Теменужка Петкова

Енергийният специалист нито отрече, нито потвърди информацията пред репортер на BIG5. Посъветва наш репортер да попита Валери Симеонов, който обаче не си вдига телефона след поредните скандали и оставки в кабинета "Борисов 3". 

Източници на BIG5 научиха, че Стефан Гамизов е предложен за нов енергиен министър. Постът ще се оваканти официално от Теменужка Петкова след скандала с продажбата на ЧЕЗ, при която се оказа, че купувачите са ѝ семейни приятели. Кандидатурата пък най-вероятно ще дойде от съпредседателя на "Обединените патриоти" Валери Симеонов, който още преди гласуването на кабинета "Борисов 3" е предлагал Гамизов да заеме именно поста на енергиен министър. Назначението тогава обаче не се случи заради близките отношения на премиера Бойко Борисов с Теменужка Петкова. Стефан Гамизов е и сред хората, с които Симеонов често се съветва. Пред репортер на BIG5 Стефан Гамизов нито отрече, нито потвърди новината и ни посъветва да попитаме Валери Симеонов. Телефонът на вицепремиерът, който обикновено вдига на журналисти, първоначално беше изключен, а след това не пожела да вдигне на обажданията ни, за да каже за новата кандидатура. 

Това на свой ред обаче може да доведе и до нов катаклизъм в коалицията на "Обединените патриоти". Волен Сидеров също заяви, че има свои предложения за нов енергиен министър, тъй като с богатия си политически опит познавал много икономисти, които са подходящи за поста. 

Обществената дейност на Стефан Гамизов дава повод на медиите в България за критика. Според „Дарик Нюз“ той е „загадъчен експерт с нетрадиционни прогнози за политическото бъдеще на страната“. През 2008 година критикува дейността на ДАНС, заради което нейният ръководител Петко Сертов изнася информация, че „Стефан Гамизов има отношения с лица, свързани с дейността на организирани престъпни групи“. 

Заедно с Харалан Александров създава и председателства организацията „Гражданска лига на България“, чиято цел е защитата на конституционните права на гражданите на Република България. По този повод бившите служители на Стефан Гамизов от фалиралото списание „Идеалист“ публично изказват съмнение в „собствената отговорност и спазване на поетите ангажименти“ от негова страна, заради това че бави да им изплати заплатите. Сериозна критика получава заради твърденията си и от страна на бившия вестник „Новинар“.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 24 Февруари 2018 12:13
  Производители предупреждават за шоково поскъпване на храната заради по-високите цени на тока за бизнеса

  "В енергетиката има тежък държавен картел. ДАНС да направят проверки и да арестуват спекулантите", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

  Шоково поскъпване на основните стоки и храни заради по-високите цени на тока за бизнеса, прогнозират производители. През последните дни енергията за индустрията поскъпна с пъти. Всяка стотинка отгоре върху цената на промишления ток, ще е удар за бизнеса, категорични са преработватели и производители, показа репортаж на Нова ТВ.

  Колко ще поскъпнат основните продукти, които купувамe?

  Още в началото на годината бизнесът предупреди за драстичен скок в цената на тока, който използва,  с между 30 и 65%. Прогнозира се шоково поскъпване на основните храни и стоки, които купуваме с между 5 и 10% при крайния продукт.

  Най-сериозно ударът ще усети от производителите на хляб. Всеки процент отгоре в цената на тока веднага се усеща по веригата в пекарните. От забъркването на тестото, през втасването, до изпичането на хляба.

 • Събота, 24 Февруари 2018 12:13
  Падна граничната ограда край Малко Търново, научаваме от Фейсбук след 8 дни

  Валери Симеонов няма нищо против БСП да сезира Прокуратурата, знаел, че оградата е паднала на 29 ноември, отнесена от дъждове

 • Събота, 24 Февруари 2018 12:13

Оставете коментар