Сряда, 23 Септември 2020

Четвъртък, 29 Март 2018 08:03

Леа Коен: Европа не експулсира руски дипломати, а разузнавачи. Реакцията на ЕС е закъсняла

„Стъпката с експулсирането на руски дипломати е закъсняла. Европа не се готви за война с Русия, а се отбранява. Фактите са ясни – на територията на Европа се провежда нападение с едно от най-опасните химически оръжия. България като председател на ЕС не може да чака доказателства. Какво очакваме – да чуем Путин да каже, че е виновен? Освен това ние имаме своята историята с Българския чадър и убийството на Георги Марков. Страната ни трябва да е солидарна с останалите страни. Става въпрос за експулсирането на разузнавачи, а не на дипломати“. Това заяви пред БТВ бившият ни посланик в Люксембург и Белгия Леа Коен.

„Логичният въпрос, който трябва да си зададем е защо само врагове на Владимир Путин са убивани. Доказателствата за руската следа са в ръцете на ЕС и Бойко Борисов също ги има“, заяви Александър Йорданов, посланик на страната ни в Полша и Македония. Той припомни убийството на първия съветски посланик у нас Фьодор Разколников, за което се твърди, че е поръчано от Сталин.

„Свидетели сме на ескалация на напрежението. Русия на Путин се стреми да заеме абсолютна лидерска роля в света. Затова не можем да бъдем безучастни. В този случай и в тази ескалация английското правителство по никакъв начин не изразява враждебност към Русия заради културата и общия съюз през Втората световна война. Не смятам, че ще се стигне до конфликт. ЕС многократно отстъпи. Например за войната в Сирия“, коментира Коен.


„Самата Русия засега няма нито едно доказателство, че няма доказателства по случая „Скрипал“. Тереза Мей попита най-елементарни неща – произвеждали ли са подобна отрова? Москва се отнесе много ехидно към това. Трябва да вярваме на Европа и на нашия свят, защото това е светът на свободата. Защо българите не отиват в другия полюс на Русия? Защото не е привлекателна. Затова се хваща за комура и тероризира целия свят", допълни Йорданов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар