Петък, 18 Септември 2020

Четвъртък, 29 Март 2018 10:48

Поредна мистерия около "Инерком": Гинка мотае за Камарата на строителите в България, само тя знае, че членува в организацията

Гинка Върбакова представи в бекграунда на "Инерком", че членува в Камарата на строителите в България. Проверка на BIG5 обаче показа, че купувачката на ЧЕЗ не фигурира в списъците. От организацията обясниха, че фирмата на Гинка е вписана само в Централния професионален регистър на строителя, където попадат компании за разрешение на ремонти и строителство. 

Шефката на "Инерком" Гинка Върбакова, която ще отговаря на тока на 40% от българите, започна с лъжите. Още в първото си интервю пред БТА, бизнес дамата представи солиден бекграунд на компанията си. "Занимаваме се и със строителна дейност. Членуваме в секторните бизнес организации - Българската фотоволтаична асоциация и Камарата на строителите. Имаме партньорства с много големи български и международни компании". 

Оказва се обаче, че само Гинка знае, че е член в Камарата на строителите в България /КСБ/. Проверка на BIG5 показа, че името на "Инерком" не фигурира в списъка. Фирмата ѝ е вписана в "Централния професионален регистър на строителя", което обаче не я прави автоматично член на КСБ. 

Инж. Габриела Димитрова от Централно звено "Регистър" обясни пред репортер на BIG5 каква е разликата и защо Гинка Върбакова не е в списъка на членовете на камарата. "Попълва се отказ в документа за членство в Камарата на строителите в България. Т.е., прави се отказ от участието в събранията на камарата при взимане на решения. Рядко се случва, но има и такива случаи, в които се прави подобна отметка. Ако имате фирма за строителство и ремонти, трябва да сте в регистъра ни, за да се сключват договори с регистриран инвеститор. Прави се анализ на фирмата и в каква категория може да работи, в зависимост от обекта, по който работите", обясни инж. Димитрова. Проверка в регистъра показва, че действително компанията на Върбакова е вписана в централното звено, но не е член на камарата, както тя твърди в своите интервюта.  

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар