Вторник, 26 Май 2020

Петък, 30 Март 2018 18:16

Нинова хвали Борисов за руските дипломати, изненадана е от агресията на Цветанов срещу БСП

Днес говорихме с Бойко Борисов по телефона доста, за световните теми, които са притеснителни. Предпочитам да не разказвам разговора си с Борисов. Много смела постъпка е от страна на Борисов категорично да заяви, че няма да гоним руски дипломати. Това заяви лидерът на ПП "БСП за България" Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Изненадах се от крайно агресивната реакция на Цветан Цветанов, който ни обяви за антиевропейци, и заяви, че президентът Румен Радев работи за чужди интереси. Не защитаваме руските интереси, а европейските и българските“, каза още тя . „Няма човек, който подкрепя биологически или химически оръжия, БСП не прави изключение“, допълни Нинова. „Последните три години има 12 срещи за диалог между Турция и Европа в Брюксел и Истанбул, между Доналд Туск и Реджеп Ердоган. Няма нищо историческо в срещата във Варна“, заяви лидерът на БСП. „Искаме да се изясни сделката с ЧЕЗ, защото засяга 3 милиона българи. Има значение дали в бъдеще ще има повишаване на цената на тока, както и касае нашата сигурност по пътя за доставка на електроенергия. Всичко в сделката е съмнително. Някой с нечисти пари ще купи 1/3 България. Това не е квартален магазин, а национална сделка. Смятаме, че Борисов стои зад сделката. Няма как да има такава сделка без премиерът да знае“, коментира Корнелия Нинова. „Гинка Върбакова санира Пазарджик, Ямбол и Пловдив за 8 милиона лева“, разкри Нинова. „Ние не само вадим данни за ГЕРБ, но се борим с паралелната държава и корупцията. Ако с тези факти, които вадим ще допринесем, продължаваме“, каза лидерът на левицата.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 30 Март 2018 18:16
  Проф. Здравко Попов: По време на извънредното положение БСП се държа алтернативно, но и отговорно

  По време на извънредното положение БСП се опита да се държи алтернативно като това, което й приляга в дадения случай, намираща се в опозиция, но и отговорно. Това каза за предаването „Софийска трибуна“ по Радио „Фокус“ проф. Здравко Попов – философ, дипломат, експерт по европейски въпроси и преподавател в Софийския университет.

 • Петък, 30 Март 2018 18:16
  Корнелия Нинова: Представяме ви ясен и конкретен план за развитие на Северозапада

  Внасяме Закон за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.

  "Кохезионната политика и частични единични мерки на различни правителства не дадоха резултат и Северозападният регион продължава чувствително да изостава в своето развитие." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във Враца, където представи законопроекта за държавния фонд за устойчиво развитие на Северозападна България.Тя обясни, че икономическите и социални последици от кризата ще засегнат най-силно по-слабите региони и ще доведат до още по-големи неравенства: "На липсата на производство, безработицата, пустеещата земя и обезлюдени села трябва да се отговори с ясен и комплексен план за догонващо развитие. Ние имаме такъв и го представяме днес пред вас. Стига само думи, внасяме закон на Северозапада с ясни цели, структура, финансиране и мерки. Целта ни е- развитие на икономиката, работните места и доходите."

 • Петък, 30 Март 2018 18:16
  Румен Овчаров: Тоталната атака срещу Нинова цели дестабилизация на партията

  Всички тези, които в момента започват отново „да бунят кошера“, са намерили своя стимул ГЕРБ да спечелят отново властта

Оставете коментар