Вторник, 26 Май 2020

Вторник, 03 Април 2018 15:05

Горанов: Държавата се отказва от сделката за ЧЕЗ

Не смятаме, че включването в сделката на българската държава е методът за защита на българските граждани. Тази позиция е консултирана и с министър-председателя. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на днешното заседание на Временната анкетна комисия за ЧЕЗ.

Горанов подчерта, че българската държава категорично няма каквото и да е намерение да участва в придобиване на част от активите на ЧЕЗ в България по какъвто и да е начин, като това била негова позиция като финансов министър, съгласувана с премиера Бойко Борисов и не било правителствено решение. Няма информация дали "Инерком България" и/или ЧЕЗ са готови въобще да допуснат българската държава в сделката, уточни Владислав Горанов. Финансовият министър предупреди и, че опитът за блокиране на сделката би могло да доведе до "претенции" от страна на частните страни, които осъществяват разпореждане с имущество. Нямаме никаква информация сделката да е приключила, добави Горанов, който помоли депутатите да проявят разбиране, макар да не са ограничени от закона да поставят въпроси.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 03 Април 2018 15:05
  Навръх 24 май Борисов и Горанов на инспекция с джипа в Пазарджик

  Премиерът поздрави всички учители, просветители и българи по случаи Деня на славянската писменост и култура

 • Вторник, 03 Април 2018 15:05
  Въпреки коронакризата: Общините регистрират излишъци

  За периода на кризата, породена от епидемията от коронавирус, и приходите, и разходите на българските общини намаляват драстично. Въпреки спадовете, обаче, повечето общини приключват периода на кризата с излишъци в бюджетите си, затова не се нуждаят от държавно подпомагане. Това съобщи министърът на Владислав Горанов, предаде БГНЕС

 • Вторник, 03 Април 2018 15:05
  Борисов: За месец докарахаме вода от Родопите за Перник

  За месец успяха да докараме вода от Родопите за Перник. Тази констатанция направи премиерът Бойко Борисов при поредната си обиколка с джипа, която този път се състоя в Перник. До него е и кмета на града Станислав Владимиров. С тях са финансовият министър Владислав Горанов и зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков. 

Оставете коментар