Петък, 29 Май 2020

Петък, 06 Април 2018 07:51

Избягалите затворници и чистачката влязоха в родния фолклор, вместо страх от рецидивистите - пълно с вицове за пандизчии

Бягството на пандизчиите Радослав Колев и Владимир Пелов първоначално изуми както правосъдния министър Цецка Цачева, така и целия народ. Оказа се обаче, че българинът вече е досатъчно кален и не може да го стресне каквато и да е информация. Случаят по-скоро отключи народното чувство за хумор. В социалните мрежи хората се надпреварват и се включват във фолклора с вицове за избягалите затворници. Самите депутати в парламента помогнаха с пълна сила и се раздадоха с нови идеи за коликцията от смешки. Славчо Велков например даде за пример на колегите си филма "Влакът беглец", в който имало охрана, която специално отговаряла за избягали затворници. В художествени съждения се впусна и колегата му от ГЕРБ Данаил Кирилов. Той се опита да успокои опозицията с примера за граф Монте Кристо, който също бил избягал от затвора и подобни случаи имало от векове. Полицията също попадна в ироничния бюлетин.

Сред последните новини за Колев и Пелов са, че били търсени в розова романтична къща край Сандански. Естествено, не са открити, но веднага започнаха майтапи, че ченгетата са заприличали на воайори, а не на разследващи и е по-добре поне да не се хвалят с подобни информации на фона на цялата картинка. Чистачката в затвора, която единствена е подгонила пандизчиите по коридорите, стана главен герой в родния фолклор. Вижте една малка част от майтапите, които се родиха в интернет: 

При положение, че цялото правителство е на свобода, не трябва да се истеризира чак толкова бягството на двамата затворници. 

Да имаш премиер охранител и да живееш в държава, в която затворниците бягат посред бял ден и само чистачката може да ги спре!

Само чистачката не била схванала, че директивата на Борисов е: Не реагирай, чакай доказателства!

Чистачката в затвора трябва да бъде предложена за мъж на годината! 

От затвор и каторга са избягали: граф Монте Кристо, Жан Валжан, Омбре, синовете на Великата Мечка и още много други.

Новата клетва в затвора: „Да те настигне чистачката, дано!”

Чистачката да бъде удостоена с правителствена награда и огнестрелна метла, а също и с министерски пост.

Валентин Радев да търси затворниците на аерогарата, където могат да минат без да ги проверяват.

Въпрос към министъра на правосъдието:
- Пазите ли всички изходи на затвора?
- Пазим ги, но те бягат през входа!

Даунинг Стрийт 10. Тереза Мей е все така ядосана и пред оставка. Влиза секретарят.
-Г-жо Мей, спасени сме. Вече никой никога няма да отрови никого у нас...
-Но как?
-В Лондон работят 30 хиляди български чистачки. Мобилизираме ги в Ми5, и странана ни е спасена...

Добре, че чистачката не им е направила нищо, защото според закона, ако те са с пистолети, а тя с метла, тя е виновна и ще я съдят...

Двама полицаи си говорят на пл.„Славейков”:
- Пуснали „Граф Монте Кристо”...
- Ми те толкова затворници пунаха, защо да не пуснат и Граф Монте Кристо...

Затворниците ги преследват единствено чистачките, щото правят стъпки по измитото!

Оставете коментар