Неделя, 22 Юли 2018
Вторник, 24 Април 2018 14:20

Еленко Божков прогнозира новия състав на КЕВР

Енергийният експерт Еленко Божков прогнозира кои ще бъдат членовете на КЕВР и дори се обзаложи кои ще са имената им във Фейсбук. Първи в "класацията" е бившият председател на парламента и посланик в Македония и Полша Александър Йорданов. Другият е Ремзи Осман, който беше депутат от ДПС. Другите двама са Пенка Трендафилова и Едвен Николов. По думите на Божков, така ще се изпълнят указанията на премиера Бойко Борисов за политическата конструкция на КЕВР.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 24 Април 2018 14:20
  Драгомир Стойнев: КЕВР прави каквото си иска, Иван Иванов ясно заяви, че няма да спазва законите

  „Няма натиск върху КЕВР, а искаме да се спазва законът“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев  в парламента по време на дебатите за оставката на Иван Иванов като шеф на КЕВР. След гласуване, народните представители от управляващото мнозинство запазиха поста му.

  Той посочи като една от причините за исканата оставка на Иван Иванов - негово изказване, в което заявява, че няма да спазва закона, защото е един бланкетен текст. „Но този текст е гласуван от управляващото мнозинство“, подчерта Стойнев.

  Той обясни, че според КЕВР прехвърлянето на акции от капитала, не представлява разпореждане с имущество и затова не могат да се намесят. „Това е независима институция, но не може да си прави каквото иска“, каза народният представител. Той подчерта, че критерии могат да се напишат в подзаконов нормативен акт, а не в закона. „Живеем в глобален свят. Няма как да знаем кога ще има прехвърляне на активи и продажба, каква ще бъде икономическата ситуация след 5, 10 или 15 години. Няма как сега да променим законодателството и да заложим рамка“, каза още Драгомир Стойнев.

 • Вторник, 24 Април 2018 14:20
  Отмъщението на Сидеров: Атакистът мина в опозиция за оставката на Иван Иванов в КЕВР, след като Борисов се накара на патриотите

  Лидерът на "Атака" не подкрепи партньорите си от ГЕРБ за ръководството на КЕВР. Сидеров иска оставка на всички в комисията и не е съгласен с депутатите от ГЕРБ, които бранят бившия депутат на Иван Костов Иван Иванов. Вероятно атакистът си връща на Борисов заради вчерашния скандал за акцизите на бездимните цигари. Премиерът нарече патриотите популисти, които бият като тупан от сутрин до вечер по партията му.

 • Вторник, 24 Април 2018 14:20
  Парламентът ще решава, дали да остави Иван Иванов в КЕВР

  Парламентът ще разгледа като първа точка в четвъртък внесения от ПГ на "БСП за България" проект на решение за предсрочно прекратяване пълномощията на Иван Иванов като член и председател на КЕВР, предвижда седмичната проектопрограма на парламента. На първото за месеца заседание депутатите ще обсъдят промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, внесен от Делян Пеевски, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Велислава Кръстева от ДПС. Пак на същото основание от правилника на НС ще бъдат гласувани на първо четене внесените от левицата промени в Наказателния кодекс.

  Парламентът ще определи и комисия за одитиране на годишния финансов отчет на Сметната палата за 2017 г. В проектопрограмата е второто четене на поправки в Закона за регистрация и контрол на земеделската и горската техника.

  Парламентът трябва да ратифицира Споразумението за възмездни консултантски услуги за подпомагане на Агенция "Пътна инфраструктура" при въвеждането на Националната система за електронно събиране на пътни такси с Международната банка за възстановяване и развитие., пише Епицентър. В пленарната зала трябва да влязат на първо гласуване промени в Закона за интеграция на хората с увреждания, както и второто четене на изменения в Кодекса на труда. В петък ще се проведе и редовният парламентарен контрол.

Оставете коментар