Понеделник, 21 Май 2018
Сряда, 25 Април 2018 11:15

Георги Кадиев: ДАИ е ракова клетка, Московски трябва да си подаде оставката!

Бившият депутат Георги Кадиев припомни всичките арести от 2013 г. насам, които са свързани с ресора на транспортния министър Ивайло Московски. Повод за "ревизията" му са служителите на ДАИ в Благоевград, които бяха арестувани след спецакция.

"През август 2013 арестуваха шефа на ДАИ Веселин Божков. Прекратено производство. През август 2015 арестувани и обвинени 4 служители на ДАИ - Стара Загора. През ноември 2015 арестувани и обвинени 4 служители на ДАИ-Хасково. През март 2016 подадох сигнал за шефа на ДАИ Цветелин Цветанов. Протеже на плевенския ГЕРБ. Полицията откри над 400 хил.лв. в дрешник в селската му къща. Седя 8 месеца в ареста, сега се точи дело, което е доникъде. През юни 2017 арестувани 14 служители на ДАИ-София, обвинени 6 от тях. Вчера арестувани 12 служители на ДАИ-Благоевград. Обвиненията предстоят", написа във Фейсбука си Кадиев. 

"Зам.министър на транспорта Ангел Попов с обвинение за корупция. ДАИ е в неговия ресор. Обвинен за корупция ще контролира други обвинени за корупция? Вярвате ли на това? ДАИ очевидно е ракова корупционна клетка. Натовареният с нейното лекуване министър е хронично неспособен да се справи вече близо 10 години. Което, ако не корупция, означава несправяне със задълженията, с голяма вреда за обществото. Не знам защо опозицията не му иска оставката. Или и те са в играта, или просто са неспособни. Московски трябва веднага да бъде освободен", коментира още бившият депутат.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Април 2018 11:15
  Война в Министерски съвет: Борисов се накара на Ананиев, здравният министър се опъна и му върна топката

  Здравният министър Кирил Ананиев не се остави на Бойко Борисов. Премиерът му се накара и се опита да го порицае публично в Министерски съвет. Министър-председателят е бесен за това, че здравните служители във Враца не са си получавали заплатите от февруари. Майсторът на бюджетите обаче спря началника си и му припомни, че има закони, които трябва да се спазват.

 • Сряда, 25 Април 2018 11:15
  Александър Симов за АЕЦ "Белене" и премиера: Гадно ядене, ама помага на мозъчните клетки и на доброто кръвообръщение

  Знам, знам, че е досадно, но ще ви припомня малко хронология на романтичните отношения на Бойко Борисов с темата АЕЦ "Белене". Това е като спанака - гадно ядене, ама помага на мозъчните клетки и на доброто кръвообръщение.

  2011 година: "Бойко Борисов: Ще строим "Белене", колкото и да струва". В дописката с това заглавие четем, че Борисов-1 поставил условие - 51 на сто държавно участие.

  2012 година - Бойко Борисов: АЕЦ "Белене" е гьол...И под тази диктовка кабинетът наложи мораториум върху строежа на "Белене"

  2015 година - Румяна Бъчварова: "Борисов спря три големи руски проекта

  2016 година - Бойко Борисов ще преговаря с Иран за продажбата на беленските реактори

  2018 година - Борисов иска отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене".

  И само, за да не се заблуждавате - от това, което чета Борисов-3 е в опозиция на Борисов-1, защото сега на митологичният китайски инвеститор изобщо не му се поставя изискване за държавно участие. АЕЦ "Белене" като изцяло частен проект. Това доскоро щеше да звучи като пълен кошмар. През годините много слушах обвинения към Тройната коалиция, че не приключила проекта навреме и то така, че да го направи необратим. Да, ама братовчедите на Сатаната преговоряха до последно именно, защото не можеха да си представят "Белене" като частен проект и искаха държавата на всяка цена да има контрол върху него. Сега обаче времената вече излязоха от психически контрол и фармацевтичната индустрия просто не може да се справи със нуждата от все по-силни хапчета. Знам само едно - Борисов не заслужава да му се разписва празен чек. За около 8 години той е сменил позицията си три пъти. Ако е вярно, че на "лъжата краката са къси", то Борисов отдавна трябваше да е видим само с микроскоп...

 • Сряда, 25 Април 2018 11:15
  Посредникът на ЕС събра транспортните шефове, обеща им да говори с Макрон и Меркел

  "С министър Ивайло Московски се срещнахме с представители на транспортния бранш, за да обсъдим новите евроизисквания, които предвиждат ограничения за тежкотоварните камиони. Поех ангажимент да повдигна въпроса на срещите ми с президента Еманюел Макрон и канцлера Ангела Меркел". Това написа във Фейсбука си премиерът Бойко Борисов. Снимките, които си пусна в социалната мрежа, приличат на среща на приятели, на която са отворили кутия с бонбони и си споделят истории от казармата. На снимката се вижда и телефона на премиера, който стои неотлъчно до него, за да не пропусне обаждане от своя нов приятел Юнкер.  

Оставете коментар