Неделя, 17 Февруари 2019
Петък, 29 Юни 2018 15:15

Управляващите сътвориха грандиозен скандал на гърба на хората с увреждания

Намаляват се "огромните" помощи, които ще получават хората в нужда. Социалният министър и екипът му се подиграват. Наложиха лимити при държавна помощ за нуждаещите се от протези.

Депутати и министри сътвориха грандиозен скандал. Вместо да се обърнат с разбиране към хората с увреждания и да се стегнат, гаврата продължава. Мизерните пари, които получават като подаяние, не само че не се увеличават, а напротив. Инвалидите официално са наказани за това, че  

Според ЗАПОВЕД № РД-01-508 от 19-и юни 2018 г., видна в днешния брой на Държавен вестник, бр. 54, бюджетът за помощни средства и медицински изделия за хора с увреждания се намалява още и се слагат лимити, на които може да отговори само монопол. Министър Бисер Петков пък е напът да заслужи пракора мистър Лимит. 

ЗАПОВЕД № РД-01-508

от 19 юни 2018 г.

На основание чл. 25, ал. 4 от Закона за администрацията във връзка с чл. 44, ал. 3 от Закона за интеграция на хората с увреждания и чл. 40, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания определям пределни размери (лимити) на помощите за изработване, покупка или ремонт на помощни средства, приспособления, съоръжения и медицински изделия за хората с увреждания, както следва:". 

По-надолу е даден "ценоразписът" на протези, ортези, ортопедични обувки и т.н. как обаче социалният министър Бисер Петков е преценил, че помощ от точно 421 лева ще стигнат като помощ за протеза за дълги чукани
кожена със „Сач“ стъпало, например, не е ясно. Вероятно е запознат поименно с всички инвалиди и знае точно колко пари ще им трябват. 

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 29 Юни 2018 15:15
  Съветът по сигурността при МС призна самопровъзгласилия се за президент на Венецуела Хуан Гуайдо

  България подкрепя позицията на ЕС и международната общност, се казва в позиция на Съвета.

  Съветът за сигурността при Министерския съвет проведе извънредно заседание във връзка със ситуацията във Венецуела. Той се председателстваше от министър-председателя Бойко Борисов, като в него участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на службите за сигурност и на президента на Република България.

  Съветът излезе с позиция, че България изразява подкрепа за партньорите си в Европейския съюз и международната общност, които признават председателя на Националната асамблея на Боливарска република Венецуела Хуан Гуайдо като временно изпълняващ функциите на държавен глава с оглед скорошно провеждане на демократични избори за мирно разрешаване на кризата, предотвратяване на хуманитарна катастрофа, възпиране на по-нататъшна ескалация на напрежението и възможно масово насилие в страната.

 • Петък, 29 Юни 2018 15:15
  Хаосът около Закона за горивата се задълбочава: Депутати внасят антиконституционни предложения - искат да задължат банки да връщат пари и да прекратят наказателно преследване

  Юристите не изключват да се роди поредното недоносче, което да създаде работа на Конституционния съд.

  „Все едно да се отложи действието на Закона за Данък добавена стойност или на Закона за акцизите или пък на Наказателния кодекс за 6 месеца и никой да не плаща ДДС или акцизи или пък да не носи наказателна отговорност през този период. “

  Така юристи коментират пълния хаос около Закона за горивата, инспириран от народни представители и още топли предложения за нови промени.

  Законът за горивата влезе в сила на 28 януари тази година. С това се изпълни записаното в преходните и заключителните му разпоредби – 6 месеца след приемането му, а то стана на 28 юли миналата година.

  Така че „На печелившите честито!“ А печелившите са всички българи, защото новият закон внася ред в търговията с горива и удря през ръчичките сивия сектор, който е около 30% и то според официални данни на Министерството на финансите.

 • Петък, 29 Юни 2018 15:15

Оставете коментар