Сряда, 17 Юли 2019
Четвъртък, 12 Юли 2018 17:30

Цирк: Президентите на Финландия и Украйна спасиха пияния Юнкер от падане на срещата на НАТО (Видео)

Този път го нямаше Доналд Тиск, който редовно подпира Юнкер, за да не падне Този път го нямаше Доналд Тиск, който редовно подпира Юнкер, за да не падне

Редовният му асистент в подобни ситуации Доналд Туск го нямало, за да го придържа

Ако срещата на върха на НАТО е била тежка за десетките участващи лидери, изглежда, че тя е била още по-тежка за председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, информира АП. Лидерът на Комисията е бил забелязан да се спъва, да ходи трудно и да губи равновесие няколко пъти преди празничната вечеря в сряда. Юнкер толкова се е спъвал и залюлявал, че президентите на Финландия и Украйна, както и други лидери, се притекли на помощ на 63-годишния, за да не падне. Премиерът на Холандия Марк Рюте дори го е водил.

Председателят на Европейската комисия е споделял, че страда от ишиас, който понякога му засяга движенията.

Португалският премиер Антониу Коща съобщи днес, че Юнкер се е оплакал от болка в гърба. Той няма сериозен здравословен проблем, доколкото ми е известно, но понякога има проблем с гърба. Проблем в смисъл, че понякога се случват тези болезнени атаки, разказа Рюте.

От Комисията отказват коментар. Лидерите на европейските институции бяха поканени да се присъединят към лидерите на страните членки на НАТО на срещата и на вечерята в сряда.

Вижте поредната изцепка на Юнкер

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 12 Юли 2018 17:30
  Туск: За поддръжниците на Брекзит е отредено специално място в ада

  Най-важното е да избегнем раздяла без сделка, уточни Туск.

 • Четвъртък, 12 Юли 2018 17:30
  Методи Андреев пред BIG5: Путин показа къде е мястото на Борисов, който само в ЕС на пияния Юнкер може да е голям международник и велик политик

  Руският президент посрещна Бойко Борисов не като председател на ЕС, а като портиер, както самият български премиер се държа в Москва. ГЕРБ е основният наемник на олигархията, а Волен Сидеров и Красимир Каракачанов са маши в ръцете на коалиционните си партньори. Поправката „Домусчиев“ категорично е минала със съгласието на премиера. Подобни важни решения не могат да се вземат без одобрението на вожда. В България няма как да има нов проект, който да не е съгласуван с олигарсите, които държат медиите, каза пред BIG5 бившият депутат Методи Андреев. 

 • Четвъртък, 12 Юли 2018 17:30
  След срещата Тръмп – Юнкер: без търговски войни между САЩ и ЕС

  Европа да купува повече соя и втечнен природен газ от Съединените щати.

  Съединените щати и Европа намалиха напрежението в търговските отношения. След срещата си Доналд Тръмп и Жан-Клод Юнкер обявиха, че са се договорили по редица въпроси, съобщава Нова телевизия.

  Американският президент обеща, че ще бъде намерено решение за митата на стомана и алуминий от Европа, както и за контрамитата, които наложи Европейския съюз.

  Беше обявено и споразумение Европа да купува повече соя от Съединените щати, както и втечнен природен газ. Доналд Тръмп нарече договореното "нова фаза в нашите отношения" и "голям ден за свободната и честна търговия".

Оставете коментар