Вторник, 21 Август 2018
Събота, 14 Юли 2018 09:25

Зала за 10 млн. излезе 50 млн. лв., община Пловдив продължава да налива пари в бездънната яма

Спортната зала „Колодрума“ струва 50 млн. лв., според официалната информация на община Пловдив. През по-голямата част от времето тя стои заключена и е неизползвана. Първоначалните сметки сочеха сумата от 10 млн. лева, като необходими за изграждането на съоръжението. И днес обаче продължават да се наливат пари в бездънната яма.

Разликата, напълнила джоба на кметът Иван Тотев, представляващ ПП "ГЕРБ", очевидно не е била достатъчна и задоволителна за алчните му претенции.

Днес стана ясно, че Община Пловдив ще даде 954 000 лева с ДДС за доосветяване на залата. Това са разбра от удобното понятие "обществената поръчка", обявена от местата управа, съобщава Bnews.

Според тях, уж обществената поръчка е разделена на две особени позиции:

924 000 лева за попълване на вече съществуващата система за осветление и 30 000 лева за упражняване на строителен надзор и инвеститорски контрол.

Поръчката в общ вид предвижда демонтаж и монтаж на съществуващо осветление. Логика?

Очевидно залата не се използва, но продължава да харчи общински пари за поддръжка, която така и не се осъществява и единственото ново, което се появява в нея е прах и паяжини.

Докога ГЕРБ и Тотев в частност ще продължат да грабят и колко още пари ще трябва да източат, за да се задоволи глада на лакомите хрантутници? Докога ще толерираме безнаказаност на безмерна наглост като тази, която съвсем не е прецедент, особено що се отнася до ГЕРБ?

Тотев в момента се очертава като един от най-крупните олигарси през последните години в България. Семейството му притежава огромен хотел на девет етажа, бизнесцентър до хотела, огромна къща в центъра, вила в Белащица и имоти в Гърция.

Информация за нередности около дейността на градоначалника има не от вчера. В тази връзкa интересно разследване направиха журналистите от ТВ7 от 2013 г, но видими последствия нямаше.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 14 Юли 2018 09:25
  Вижте кого сочи Борисов, когато говори за Господ! (Видео)

  Премиерът Бойко Борисов откри новата за "Арена Шумен". По време на речта си министър-председателят се опря на думите на варненския и великопреславски митрополит Йоан, че без Божията помощ нищо няма да се случи. 

  Може би предизвикан от всички вицове за себе си, по навик, волно или не, изричайки думите за Господ, премиерът директно посочи с пръст себе си с икона в ръка. Борисов обеща след залата да оправи старческия дом и стадиона в Шумен. Той отбеляза, че правителството му спазва обещанията си и строи. Борисов посочи, че първата копка от участъка на АМ "Хемус" между Белокопитово и Търговище ще бъде направена през август месец. В края на церемонията от вълнение по новото съоръжение пък организаторите на тържеството дадоха на премиера, на варненския владика и на ходжата да прережат лента с надпис "Арена Шумен", обърнат наобратно. Шуменци се надяват това да не е на лоша поличба и да ползват залата си със здраве и само по весели поводи. 

  Вижте речта на премиера, в която посочва къде е Господ 

 • Събота, 14 Юли 2018 09:25
  Прокуратурата с шокиращи разкрития: Преподавателят в Пловдив е бил изнасилен с бухалката, с която е убит

  Златен синджир е издърпал от шията на доцент Стефан Нейков обвиненият за убийството Илия Стоичков. В последствие бижуто е било занесено от съпругата на извършителя в заложна къща. Това съобщи в Пловдивския окръжен съд прокурорът Георги Пенев, който присъства на разглеждане на мярката за неотлонение на Стоичков.

  Представителят на държавното обвинение шокира присъстващите в залата, след като съобщи, че жертвата е с разкъсан анален отвор. В него е била пъхната бухалката, с която Стоичков е пребил до смърт 70-годишния учен. В 13:30 часа Пловдивският окръжен съд ще се произнесе по искането на прокуратурата за постоянен арест на извършителя.

 • Събота, 14 Юли 2018 09:25
  Вежди Рашидов: Божидар Димитров ме накара да откраднем Панагюрското съкровище от Пловдив, измисляше си вампири, за да помага на музеите

  „Няма да забравя как Божидар Димитров ми съобщи, че трябва да откраднем Панагюрското съкровище от Пловдив. Той беше го дал да гостува в града, но кметът се закани, че няма да го върне, а ще остане и занапред. Божидар организира акция за връщането му със специални коли, както си му е редът. С помощта на полицията съкровището се взима и се връща в София. Беше почти като кражба. Искаше да разкаже случая пред медиите. Аз му казах да не бърза, за да не стане беля. Той се пошегува - Вежди, какви крадци сме, ако няма медии“, спомни си Рашидов.

  „Уважавах , защото той беше един свободолюбив човек, който не може да се постави в рамка. Той говореше истината и дразнеше много хора. Беше колоритен и много свободолюбив. Работеше много. Музеят беше неговият живот“, допълни скулпторът. „Историята, която няма да забравя е, когато правихме Ларгото. Тогава излязоха едни умни и красиви хора, които обясняваха как трябва да стане реставрацията. В един момент Божидар Димитров излезе и проведе битка“, каза депутатът от ГЕРБ. „Уникален патриот. Божидар Димитров беше болен патриот. Всяка дума за България я оспорваше. Преживяваше емоционално всяко невярно историческо твърдение и го оспорваше“, припомни той.

  „След откриването на останките от вампир в Созопол, Димитров казваше с усмивка, че тази сензация ще помогне за издръжката на музеите“, каза Рашидов. „Трябва да се научим, че българските личности трябва да бъдат уважавани. Тепърва ще се популяризират трудовете на Божидар Димитров. Той остави ярка следа“, заяви още той.

Оставете коментар