Вторник, 11 Декември 2018
Събота, 14 Юли 2018 09:25

Зала за 10 млн. излезе 50 млн. лв., община Пловдив продължава да налива пари в бездънната яма

Спортната зала „Колодрума“ струва 50 млн. лв., според официалната информация на община Пловдив. През по-голямата част от времето тя стои заключена и е неизползвана. Първоначалните сметки сочеха сумата от 10 млн. лева, като необходими за изграждането на съоръжението. И днес обаче продължават да се наливат пари в бездънната яма.

Разликата, напълнила джоба на кметът Иван Тотев, представляващ ПП "ГЕРБ", очевидно не е била достатъчна и задоволителна за алчните му претенции.

Днес стана ясно, че Община Пловдив ще даде 954 000 лева с ДДС за доосветяване на залата. Това са разбра от удобното понятие "обществената поръчка", обявена от местата управа, съобщава Bnews.

Според тях, уж обществената поръчка е разделена на две особени позиции:

924 000 лева за попълване на вече съществуващата система за осветление и 30 000 лева за упражняване на строителен надзор и инвеститорски контрол.

Поръчката в общ вид предвижда демонтаж и монтаж на съществуващо осветление. Логика?

Очевидно залата не се използва, но продължава да харчи общински пари за поддръжка, която така и не се осъществява и единственото ново, което се появява в нея е прах и паяжини.

Докога ГЕРБ и Тотев в частност ще продължат да грабят и колко още пари ще трябва да източат, за да се задоволи глада на лакомите хрантутници? Докога ще толерираме безнаказаност на безмерна наглост като тази, която съвсем не е прецедент, особено що се отнася до ГЕРБ?

Тотев в момента се очертава като един от най-крупните олигарси през последните години в България. Семейството му притежава огромен хотел на девет етажа, бизнесцентър до хотела, огромна къща в центъра, вила в Белащица и имоти в Гърция.

Информация за нередности около дейността на градоначалника има не от вчера. В тази връзкa интересно разследване направиха журналистите от ТВ7 от 2013 г, но видими последствия нямаше.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 14 Юли 2018 09:25
  Повдивски инженеринг – ремонтът на пл. „Централен” се оскъпи с 5,6 млн. и достигна 18 млн. лева

  Милиони левове се усвояват без предварително изготвени проекти и количествено-стойностни сметки

 • Събота, 14 Юли 2018 09:25
  Гафове на тържествата в Пловдив - възкресиха Ангелакова, Тотев срича като първолак, Марешки се препоти за венеца си

  Тържествата по повод Съединението в Пловдив не минаха без гафове. Кметът на града Иван Тотев едва прочете речта си, запъвайки се и сричайки сякаш я чете за първи път, като обяви, че Съединението ни е националният празник на България. Примерът на градоначалника с лапсусите прихванаха и дикторите на тържеството. Докато обявяваха венците, които се поднасяха, същите те объркаха името на министърката на туризма Николина Ангелкова, като я прекръстиха на великата ни оперна певица Ангелакова, която ни напусна тази година. 

  Това обаче не направи особено впечатление, защото всички погледи на журналистите бяха вперени във венеца на Веселин Марешки, който също беше сред гостите. Докато го носеха войниците, Марешки няколко пъти се припоти от притеснение. Припомняме, че партия "Воля" има горчивия опит с официалните надписи, след като на венец изписа "зам.-прецедател". В социалните мрежи дори започнаха майтапи, че този път Марешки е взел в Пловдив учителката си по български език.

  На честванията присъстваха още председателите на ПГ на ГЕРБ и на БСП Цветан Цветанов и Корнелия Нинова, както и зам.-председателят на НС Явор Нотев. Сред гостите, които изслушаха речта на президента Румен Радев имаше още депутати, политици, сред които и бившият президент Петър Стоянов. 

 • Събота, 14 Юли 2018 09:25
  Вижте кого сочи Борисов, когато говори за Господ! (Видео)

  Премиерът Бойко Борисов откри новата за "Арена Шумен". По време на речта си министър-председателят се опря на думите на варненския и великопреславски митрополит Йоан, че без Божията помощ нищо няма да се случи. 

  Може би предизвикан от всички вицове за себе си, по навик, волно или не, изричайки думите за Господ, премиерът директно посочи с пръст себе си с икона в ръка. Борисов обеща след залата да оправи старческия дом и стадиона в Шумен. Той отбеляза, че правителството му спазва обещанията си и строи. Борисов посочи, че първата копка от участъка на АМ "Хемус" между Белокопитово и Търговище ще бъде направена през август месец. В края на церемонията от вълнение по новото съоръжение пък организаторите на тържеството дадоха на премиера, на варненския владика и на ходжата да прережат лента с надпис "Арена Шумен", обърнат наобратно. Шуменци се надяват това да не е на лоша поличба и да ползват залата си със здраве и само по весели поводи. 

  Вижте речта на премиера, в която посочва къде е Господ 

Оставете коментар