Вторник, 21 Август 2018
Понеделник, 16 Юли 2018 09:37

Марин Марковски пред BIG5: Пълни измишльотини! Как Иванчева ще организира протести, като е в ареста и се вижда само с майка си и с мен?

Как може Иванчева да организира протести, след като тя беше в болница и в ареста се вижда само с мен и с майка си? Това са измислици. Няма смисъл да искаме отново промяна на мярката ѝ, тъй като следствието приключва тази седмица и делото влиза в съда.

 

BIG5 потърси адвоката на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева Марин Марковски, за да коментира чл. 26 от Наказателния кодекс, по който също е обвинена. Според него става въпрос, че тя е извършила повече от едно престъпления. Юристи се разделиха около тълкуванието на въпросния член. 

Адвокат Марковски обясни, че става въпрос действително за обвинение в две или повече деяния по едно и също престъпление. В случая ставало въпрос за поискани 250 000 евро и за взет подкуп от 75 000 евро, които не са доказани. Той допълни, че това все още е предположение и теза на прокуратурата. 

"Тази седмица приключва следствието и няма смисъл да пускаме нова молба за промяна на мярката на Десислава Иванчева. Т.е., делото влиза в съда. Искам да кажа и на вашите колеги, че е пълна измишльотина, че клиентката ми е организаирала протести и се е виждала с протестиращи, за да им казва какво да правят. Тя беше в болница, намира се в ареста. Какви срещи? Тя може да вижда само майка си и адвоката си", коментира Марковски. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 16 Юли 2018 09:37
  Съдът освобождава предсрочно Иван Евстатиев от затвора

  Бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев ще бъде освободен условно предсрочно от затвора, където изтърпява присъда за изнасилване на 16-годишно момиче, съобщи за "24 часа" неговият адвокат Ташкена Колчева. 

  Решението е на Окръжния съд в Пазарджик от тази сутрин, след молба за предсрочно освобождаване от Евстатиев, и влиза в сила след една седмица, обясни адвокат Колчева. Иван Евстатиев бе задържан на 15 януари 2016г. в Стрелча след сигнал на 16-годишна ученичка, че е била изнасилена от него в местния хотел, след като е била напита. През 2017 г. бившият кмет беше осъден на 6 г. лишаване от свобода от окръжния съд в Пловдив, но присъдата му бе намалена от апелативните магистрати на 4 г. лишаване от свобода.

 • Понеделник, 16 Юли 2018 09:37
  Маргарита Михнева към Румен Петков: Вие май не помните доста неща от периода, в който бяхте министър на МВР

  "Де да беше Пеевски виновен. Да, ама не е. Този път задачата е по-сложна господа политици", каза журналистката пред BIG5, коментирайки казуса с Митьо Очите и последващата реакция пред bTV на ексвътрешния министър Румен Петков

 • Понеделник, 16 Юли 2018 09:37
  Бившият личен охранител на Сретен Йосич пред BIG5: Сретан беше напълно коректен с мен. Предадоха го български полицаи.

  Любо, с прякор Ломския е любопитна атракция на плажа на Златни пясъци. Днес той е 63 годишен, бивш спортист и бивш личен охранител в България на известния сръбски бандит Сретен Йосич.

Оставете коментар