Петък, 21 Февруари 2020

Сряда, 25 Юли 2018 16:31

Николай Ненков: Няма да дадем и лев повече за тол системата

Лев повече от договорените средства за тол системата не се дават, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков пред журналисти в парламента.

Поводът за думите му е днешното решение на правителството да увеличи със 179 996 400 лв. утвърдените за 2018 г. максимални размери на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това е процедурно решение на Министерския съвет, с което се увеличава разходният таван на Агенция "Пътна инфраструктура", за да може да си изпълнява финансовите ангажименти към избрания изпълнител за тол системата, обясни Нанков. Той посочи, че приблизително 180 млн. лева е договорът с избрания изпълнител, подписан през януари тази година. По думите му тези средства Агенция "Пътна инфраструктура" няма да разходва през 2018 г., а както е по договора - от 2019 г. нататък за внедряване на системата. Не че увеличаваме бюджета на договора, не че даваме нов ресурс, обясни регионалният министър.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 25 Юли 2018 16:31
  Калоян Паргов: Трябва да намерим подходяща форма за увличането на обществото в дебат за политики и за посока

  Най-важното е да се разберем накъде вървим и как може догодина БСП да не бъдем 2% отдолу, а да бъдем 5% отгоре на ГЕРБ. Да поемем отговорност за управлението на страната, предвид всичко това, което говорим през последните 4 години, коментира лидерът на БСП – София в студиото на Bulgaria on Air

 • Сряда, 25 Юли 2018 16:31
  За ден хванаха 805 шофьори без винетки

  "В страната са поставени 295 стационарни рамки с по 2 или 3 камери, в зависимост от това колко са пътните ленти. Те покриват 10 800 километра от републиканската пътна мрежа", допълни доц. Георги Балабанов

 • Сряда, 25 Юли 2018 16:31
  Полицията пръска със сълзотворен газ протестиращите пред МРРБ!

  Пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството върви протест на перничани заради водната криза.

  Протестиращите се опитват да влязат в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. При сблъсъка е бил счупен прозорец на ведомството. Това алармира пред БЛИЦ очевидец на инцидента. Очевидецът твърди, че униформените са отговорили на ескалиралото напрежение, като са използвали сълзотворен газ. Засега няма официална информация за случващото се пред ведомството.

Оставете коментар