Четвъртък, 15 Ноември 2018
Вторник, 21 Август 2018 08:50

Мартин Димитров заподозря ДАНС: Или са крили скандала с Олимпик, или не са знаели! И в двата случая службите са виновни

Мартин Димитров призова депутатите на днешното си заседание да се занимаят с ДАНС и с работата на службите. Според бившия лидер на СДС, българското ФБР или не е знаело за случая с предстоящия скандал, или е имало информация, която не е предоставило на управляващите. 

И в двата случая обаче Димитров допълни, че службите не са си свършили работата. По думите му, е можело да поискаме проверка на "Олимпик" още преди години, наблюдавайки финансовите отчети на компанията. 

Пред BGonAir той коментира още скандалите, които постоянно допускат управляващите. Бившият депутат е категоричен, че се води умишлена политика, за да се замете скандала с фалита на КТБ и изчезването на 6 млрд. лева. С финансиста Кольо Парамов се обединиха около тезата, че най-големият проблем в страната е липсата на наказания на виновниците. 

"Много зачестиха подобни казуси, взеха през 1-2 години да се случват. Въпросът е догодина да нямаме следващия такъв казус. Ако имахме застрахователен надзор, който стриктно си гледа работата, нямаше да имаме такъв казус", настоя Мартин Димитров.

Коментирайки срива в Търговския регистър, той отбеляза, че където е имало такива казуси в други държави, те са решени на същия или на следващия ден.

"Държавата в момента е на дефектирал автопилот. В България липсват наказанията за големите престъпления", каза още Димитров.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 21 Август 2018 08:50
  НОВО СКАНДАЛНО ВИДЕО! Дясната ръка на Валери Симеонов за протестиращите майки: Това са лумпени и сбъркани хора!

  Вижте поредната изцепка на човек от НФСБ, този път от устата на Валентин Касабов:

  Ново скандално видео заля мрежата!

  Главен герой в него е дясната ръка на Валери Симеонов и заместник-председател на партията му НФСБ Валентин Касабов.

  Във видеото се вижда как пред услужливия микрофон на журналиста от Канал 3 Димитър Патарински Валентин Касабов заявява, че зад протеста на майките на деца с увреждания стоят лумпени, хора на бившата кметица Иванчева, платени лица, некакви зелени и сбъркани хора.

  Наглото изказване на Касабов за минути заля фейсбук и отново предизвика стотици бурни реакции сред гражданите, както призиви за оставка не само на Валери Симеонов и партията му НФСБ, но и на цялото правителство.

  Нека припомним, че БСП и ДПС категорично поискаха оставката на Симеонов, като протестите на майките на деца с увреждания вече продължават близо месец. Въпреки това обаче, Валери Симеонов продължава да се прави на разсеян и отказва да подаде оставка. 

  NBOX.BG

   

 • Вторник, 21 Август 2018 08:50
  10 години след създаването си ДАНС започва да търси интелигентни агенти

  От ръководството на агенцията са стигнали до извода, че високото ниво на интелигентност в аналитична структура, каквато е ДАНС, е от решаващо значение

  Десет години след създаването ѝ Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) въвежда нови правила при кандидатстване за работа с акцент върху интелигентността на кандидатите, пише Оffnews.

  В наредбата, която определя условията за започване на работа в контраразузнаването, е създаден нов раздел, озаглавен "Изследване на интелектуалните способности". Това на практика означава, че кандидатите за агенти в ДАНС ще преминават тест за интелигентност. Запазва се и досега съществуващият тест за "установяване на базисните познания" на конституцията и законите и правилниците, свързани пряко с работата на ДАНС, но след преминаването на това ниво, кандидатите ще бъдат подложени на сериозен изпит за интелигентност.

  "IQ е най-добрият прогностичен фактор за цялостното представяне на работното място, в обучението и в изпълнението на конкретни задачи, посочват в мотивите за промените вносителите им.

  От ръководството на агенцията са стигнали до извода, че високото ниво на интелигентност в аналитична структура, каквато е ДАНС, е от решаващо значение, както за професионалните резултати, така и за обучението на служителите. За да не прозвучи така, че от агенцията нямат намерение да назначават неуки хора, мотивите към промените в наредбата са написани на възможно най-висок стил:  

  Колкото по-изискваща е осъществяваната дейност в интелектуално отношение, толкова по-важна за успеха е интелигентността. IQ има по-голяма валидност при предсказването на работното представяне, отколкото личностните качества, конкретни способности или професионални интереси. Хората с по-висок IQ придобиват по-ефикасно (по-бързо и повече) професионални познания, което от своя страна е изключително добър маркер за успешно представяне в осъществяваната дейност. С други думи, по-високият IQ индикира по-добра обучаемост.

  Все пак в мотивите е отбелязано, че за ДАНС е важно назначаването на хора, "чийто интелектуален потенциал позволява да бъдат адекватно обучени и да изпълняват задълженията си самостоятелно и ефективно, вземайки самостоятелно решения, когато се налага". 

  С въвеждането на теста за интелигентност ще бъде "елиминирана възможността" кандидатите, "чиито умствени способности не са на нужното ниво, за да изпълняват достатъчно ефективно възложените със закон дейности на ДАНС" да преминават останалите етапи на изпити за влизане в агенцията. 

  С други промени в наредбата се акцентира и на психологичното здраве на кандидатите. Текстът, който посочва, че те трябва да бъдат клинично здрави и да не страдат от психични заболявания, е разделен на две части. Така се дава възможност, агенти, които имат някакво заболяване, но са психически здрави, все пак да могат да останат на работа, за да бъде използван опитът им. 

  Според сега действащите правила, за служители в ДАНС се приемат кандидати само с българско гражданство, на възраст до 40 години, със завършено средно или висше образование, физически годни, въздържатели и без регистрации в МВР. 

  Източник: Оffnews

 • Вторник, 21 Август 2018 08:50
  Намереното съкровище твърде напомня изработка на мои студенти от по-начеващите и по-некадърните

  ДАНС, ГДБОП, КОНПИ, ПОМПИ, СОПИ, СОТ, СПТ /Съюз на производителите на тикви/ и видни български археолози са заловили (вж тук) тракийски царски венци, броеници и часовници от времето на Севт Трети и неговата разчленена царица. На обща стойност от два милиона лева. Професор Овчаров /Индиана Чобан-Джонса/ потвърждава разкритото престъпление и предполага датировка от четвърти век и половина преди Христа. Същото е потвърдено от директора на археологическия музей в София.

  Склонен съм да твърдя /хабилитирано лице съм/, че изпитвам известни съмнения. Намереното твърде напомня изработка на мои студенти от по-начеващите и по- некадърните. Възможно е същото да е създадено в часове по трудово обучение или е продукт на бившия Дворец на пионерите, което е също претенция за античност.

  Върху посуканата тел и валцовано тенеке личат следи от керпеден, отвертка и кътни зъби, вероятно от дъвкателна проба за злато извършена от зам.-главен КОНПИ прокурор Гешев /да потърси незабавно зъболекарска помощ в Пирогов/.

  Препоръчвам на професор Овчаров и заетите по настоящия случай да търсят Светия Граал /Кивот/ в Столипиново и квартал Надежда, Сливен. В случай, че същите са открити на скрап, възможността да бъдат предадени на НИМ би била облекчаваща за службите и съпътстващите ги археолози.

  Амфори, намерени пълни с водка или карнобатска ракия, да не се считат за автентични при липса на бандерол.

  Велислав Минеков, фейсбук

Оставете коментар