Четвъртък, 21 Февруари 2019
Понеделник, 17 Септември 2018 12:09

Цветанов и Сидеров канят президента на среща

Ще питат държавния глава за Младен Маринов

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и лидерът на „Атака“ и председател на ПГ на ОП Волен Сидеров съобщиха пред журналисти какво е решено днес на Коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов. Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е новият кандидат за министър на транспорта.

„Разгледахме няколко теми на днешния съвет“, съобщи Сидеров. Една от тях е да бъдат осигурени шкафчета за всички първолаци за сметка на бюджета.

Обсъждано е и увеличаваме на заплатите на държавните служители с 10%. Коалиционен съвет реши всеки месец да има допитване до всички министри и да се излиза пред медиите с ясни отчетни данни какво е свършено и какво се смята да се свърши. „Ние имаме програма, но понякога се губи погледът, остротата и затова всеки месец ще се прави едно представяне“, поясни Сидеров.

Относно неподписаното искане от президента Румен Радев за освобождаването на Младен Маринов от поста на главен секретар на МВР, Сидеров и Цветанов помолиха чрез медиите държавният глава да стори това и го поканиха на среща, в която да бъде изяснено всичко.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 17 Септември 2018 12:09
  Управляващата коалиция е сплотена. Каракачанов: Ще изпълним мандата! Цветанов: Имаме възможност за 10% ръст на доходите следващата година!

  Хубаво е, че ГЕРБ нямаме авторитарен лидер, какъвто е Корнелия Нинова, заяви Цветанов.

  Управляващата коалиция е сплотена и решена да довърши мандата. Това се разбра от продължилото само час заседание на коалиционния съвет при премиера Бойко Борисов. Борисов обяви свикването му в понеделник след извънредното заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на която се разбра, че настъпва обрат в позицията на управляващите по Изборния кодекс - преференцията ще остане такава, каквато е, а ЦИК ще бъде сменена.

  След разговора при премиера Бойко Борисов пред медиите застанаха зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и шефът на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на "Атака" Волен Сидеров.

  Цветанов коментира бойкота на БСП, като отбеляза: "Не зная дали БСП ще участва въобще в парламентарните избори. Аз съм провел разговор и с ДПС, и с БС. Това е част от политическата култура. Ще продължа да водя разговори и с ДПС, и с БСП!"

 • Понеделник, 17 Септември 2018 12:09
  Бареков прекратява преговорите, явява се самостоятелно на евровота!

  Евродепутатът нарече промените в Изборния кодекс "срамна сделка на патрЕотите с ДПС и ГЕРБ"

 • Понеделник, 17 Септември 2018 12:09
  Да не би ГЕРБ да са свалили Борисов от лидерския пост и да са избрали Цветанов и да не сме разбрали?

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова за коалицията ГЕРБ – ДПС, която обезсили преференциалното гласуване

Оставете коментар