Петък, 21 Февруари 2020

Вторник, 09 Октомври 2018 21:12

Николай Нанков подаде оставка като депутат, връща се като зам.-министър в МРРБ

Бившият министър на регионалното развитие Николай Нанков е подал оставка като депутат. Това става ясно от дневния ред на Народното събрание за утрешното му заседание, в който гласуването на оставката е посочено като първа точка. От него става ясно още, че тя е внесена в деловодството на парламента днес. Мотивите за оставката са, че Николай Нанков ще се върне отново в МРРБ, но като зам.-министър, съобщава Епицентър, позовавайки се на депутати от управляващото мнозинство.

Министър Нанков подаде оставка след искане на премиера заради трагедията край Своге. Тогава Борисов настоя за оставките и на транспортния и вътрешния министър Ивайло Московски и Валентин Радев.

След като оттеглянето им беше одобрено от парламента на 20 септември, те трябваше да се завърнат като народни представители. Московски обаче пое към Черноморската банка за развитие, а Радев седна на депутатската банка.

Единествен Нанков ще се върне отново в изпълнителната власт.

В регионалното министрество Нанков беше наследен от Петя Аврамова като министър. Още с встъпването си на поста тя обяви, че би искала нейният предшественик в регионалното министерство Николай Нанков да остане във ведомството.

"Хора със знание и опит като Николай Нанков трябва да бъдат включени в работата, така че за мен ще бъде много ценно да ползвам неговите знания и опит. Той ще бъде един от стълбовете в министерството, ако приеме тази възможност да остане", каза Петя Аврамова.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 09 Октомври 2018 21:12
  Полицията пръска със сълзотворен газ протестиращите пред МРРБ!

  Пред сградата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството върви протест на перничани заради водната криза.

  Протестиращите се опитват да влязат в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. При сблъсъка е бил счупен прозорец на ведомството. Това алармира пред БЛИЦ очевидец на инцидента. Очевидецът твърди, че униформените са отговорили на ескалиралото напрежение, като са използвали сълзотворен газ. Засега няма официална информация за случващото се пред ведомството.

 • Вторник, 09 Октомври 2018 21:12
  Нанков: Няма да се въвежда воден режим в Ботевград, Шумен и Търговище

  По думите на заместник-министъра на регионалното развитие вода в Перник може да има през март

 • Вторник, 09 Октомври 2018 21:12
  Емил Караниколов: До 1-2 дни решаваме как ще докараме водата на яз. "Студена"

  "Незабавно трябва да започнем работа по пречиствателната станция на Перник. Има много мътна вода от валежите, почистили сме няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към яз. "Студена". Вече имаме машини, имам проектанти, за да пречистваме по-добре водата и да спестяваме. До 15 дни ще можем да го приключим".

  Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов на брифинг на кризисния щаб в Перник, предаде Канал 3.

  "Пускаме чисто ново трасе, държавата ще го финансира. Трасето е готово. То ще преминава през имоти на "Стомана". Те ще ги дарят. От утре започваме изчистваме на трасето на този клон 2. Днес кризисния щаб и кмета ще подготвят доклад за необходимите средства. Два дни правим обследване по планината, има вода. До 1-2 дни ще решим как ще докараме водата на яз. "Студена". Ще има среща с хората, които ще направят сондажи. Поне от около 200/300 л/сек дебит от пещерите ще бъде осигурен.

Оставете коментар