Събота, 19 Септември 2020

Сряда, 10 Октомври 2018 14:29

Ценко Чоков със запорирано имущество за 3,2 милиона лева

Съдът запорира имущество на Ценко Чоков в размер на 3.2 млн. лв. Това се случва по искане на Антикорупционната комисия във връзка с обвинението на бившия кмет на Галиче в лихварство.

Решението важи и за синовете му Спас и Мартин, както и за съпругата му Цветелина Нелова. Общо 153 имота на семейството са под запор, каза пред журналисти председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

„Сумата на запорираното имущество е 3.2 млн. лева. 153 имота общо са запорирани – на Чоков, на неговата съпруга, на синовете им. Освен земеделски имоти, има апартамент в София, автомобили на него и на синовете му”, каза Георгиев. Той посочи, че с произнасяне на съда са наложени обезпечителни мерки и цялото установено имущество е запорирано.

Чоков е получил и акт от НАП и е глобен със 780 хил. лв. за неплатени данъци.

Наследниците на бившия кмет на Галиче имат срок от седмица, за да обжалват запорите в съда.

Припомняме, че в края на септември Апелативният специализиран съд уважи молбата на Чоков и го пусна под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние и предстояща операция. Съдът обаче го задължи да остане в София, а не в родното си с. Галиче, за да не може да влияе и да оказва принуда върху свидетели по делото срещу организираната от него престъпна група, занимавала се с лихварство, отвличания, побои и палежи.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар