Събота, 19 Януари 2019
Понеделник, 15 Октомври 2018 11:30

Блок в Търново се разпада след саниране за половин милион лева

Плочките по фасадата падат, а при всеки дъжд мазетата се пълнят с вода

Две години след саниране блок във Велико Търново е в плачевно състояние. Въпреки че за ремонта са изразходвани половин милион лева, плочките по фасада вече се рушат, а при всеки дъжд мазетата на хората се пълнят с вода, стана ясно от репортаж на BulgariaOnAir.

Сградата е една от многото санирани по програма "Енергийна ефективност". Блок №3 на ул. "Райчо Николов" във Велико Търново е една от първите санирани сгради в града.

За половин милион лева била направена изолация на блока, подменена е дограмата и са освежени общите части. Днес обаче плочките по фасадата падат. Хората веднага потърсили фирмата изпълнител на проекта, но никой не откликва на сигналите им.

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 11:30
  Енергийна ефективност за малките и средните предприятия

  На 15.01.2019 година в офиса на „Атмикс Бетон“ ЕООД проведе информационен ден във връзка с изпълнението на договор № BG16RFOP002-3.001-0112-С01 с бенефициент „Атмикс Бетон“ ЕООД по проект „Доставка и въвеждане в експлоатация на енергоефективно оборудване“ по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-3.001 „Енергийна ефективност за малките и средните предприятия” от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 г. 

  Участниците в събитието бяха запознати с предимствата на новите технологии, интегрирани в доставеното ново оборудване за фирмата.

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 11:30
  Нинова: ГЕРБ хвърли страната в хаос! Искаме предсрочни избори и каквото народът реши, ще го изпълним!

  За нас 2019 ще сложи край на статуквото и начало на промяната в България и Европа. Нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупция, некадърност на управлението във вътрешната и външната политика – и това само за първите 10 дни на 2019 г. Това заяви в остра декларация от името на БСП за България лидерът Корнелия Нинова.

  Увеличението на ток, вода, газ и парно изправят хиляди семейства пред невъзможност да оцелеят през зимата. Стигна се до там във Велико Търново българи да се отказват от топлата вода като услуга, просто защото не могат да си я платят, добави Нинова с критичен тон.

  1,35 млрд. за строителство на магистрали получиха като подарък няколко фирми. Тези пари се раздадоха извън закона, извън правилата, без обществени поръчки, при това на някои фирми, срещу които текат разследвания за злоупотреба със средства. Тези фирми организираха протеста срещу БСП за съмнения за корупция при строителството на магистралите.

 • Понеделник, 15 Октомври 2018 11:30
  Готов ли е Пловдив за Европейска столица на културата?

  Англичанин за недовършените ремонти: Срамота е, че не е направено досега

Оставете коментар