Понеделник, 13 Юли 2020

Вторник, 06 Ноември 2018 11:28

БСП внесе в АПИ искане за техническа ревизия на всички проблемни пътища в страната

Елена Йончева: Искаме независима техническа експертиза на пътищата. Ако няма от какво да се притеснява, правителството трябва да ни подкрепи. Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали?

Депутати от БСП внесоха в АПИ искане за техническа ревизия на всички проблемни пътища в страната, съобщава агенция "Фокус". Идеята е да се направи независим анализ на пътищата. Искането бе внесено от говорителят на БСП Елена Йончева, заместник-председателите на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов, Крум Зарков, Георги Свиленски и депутати от групата.

Искаме независима техническа експертиза на пътищата – ако няма от какво да се притеснява, правителството трябва да ни подкрепи. Това каза говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева пред журналисти след внасяне на искане в АПИ за ревизия на всички проблемни пътища в България.

„Внесохме искане в АПИ да бъде направена независима техническа експертиза на автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“ и „Марица“, както и на първокласен път I и на второкласен път – 18“, каза Йончева и уточни, че второкласният път е околовръстният на София, който е най-натоварен, а първокласният пътят Видин – Кула.

„За да обезпечим реален и безпристрастен резултат на направената техническа експертиза, настояваме тя да бъде направена в независима европейска независима лаборатория“, допълни още говорителят на ПГ на „БСП за България“.

По думите ѝ идеята е да се покаже дебелината на пластовете, техният състав да се сравни даденият участък с първоначалните планове.

„Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали? Състоянието на българските магистрали е видимо за всеки от нас без да се прави техническа експертиза. Много често след като бъдат направени пътищата, започва и техният ремонт. В българското общество съществува убеждението, че голям процент от обществените поръчки за магистрали вместо да се дадат за магистрали – този процент се връща към властта“, каза Йончева и обясни, че поради тази причина БСП иска това независимо изследване.

Йончева покани медиите да проследят целия експертен процес и към правителството да ги подкрепи в тази независима експертиза. „Вярваме, че това е единственият начин да изчистим името на България. Ако няма какво да се притесняват, би трябвало да ни подкрепят в искането за такава независима техническа експертиза“, обясни още Йончева.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар