Събота, 04 Юли 2020

Понеделник, 27 Май 2019 14:01

Пак за гъби

Лошият материал е във властта

Докато Европа гласува за нов Европарламент, ние отново бяхме за гъби. В почти всички страни се наблюдаваше по-висока избирателна активност, отколкото на миналите избори, при нас обаче - напротив.

Може би това се дължи на дълбоко вкорененото убеждение на нашенеца, че от него нищо не зависи, но пък после защо се сърдим, че Брюксел взема решения вместо нас? Още повече, че при всичките скандали и "видими резултати" преди вота имаше всички необходими предпоставки да се изрази ясно мнение и да се търси промяна. И не е като да нямаше избор - този път палитрата беше особено пъстра. 

Е, предпочетохме да не се възползваме от шанса.

Позицията "всички са маскари" стана една от запазените марки на прехода. В голяма степен сегашната ситуация се дължи именно на нея. А както е казал същият този народ - кой каквото сам си направи, друг не може да му го направи.

Няма да се впускам в обвинения и определено не споделям мнението на премиера за "лошия материал". Напротив, смятам, че лошият материал е във властта. Но политическата апатия и нихилизмът, които властват за пореден път пред урните, са на път да ни превърнат в истинска диктатура. При това все по-безочлива и нагла.

в. Дума

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 27 Май 2019 14:01
  БСП се съгласи на по-ниска субсидия, но не от 1 лев

  Силни критики на Идейната комисия към НС на БСП за резултата от евроизборите.

 • Понеделник, 27 Май 2019 14:01
  Иво Христов: Борисов лъже лековерните, купува користолюбивите и забавлява сеирджиите

  "Министър-председателят ни управлява чрез пороците, не чрез добродетелите. Вижте как бившите му изобличители днес са неговите най-усърдни апологети. ГЕРБ превърна дори по-податливите от Фейсбук-критиците си в група беквокали на властта. Изборните победи на ГЕРБ не почиват нито на идеи, нито на доверие, а на страха на хората да не загубят работата си, на принуда и на купен вот. Разбира се, най-могъщият съюзник на Борисов е политическата апатия. Ако не се отърсим от нея, ще се сбъдне реченото от депутата Георги Марков, че „Борисов ще ни управлява, докато му омръзне“. Когато Живков бе свален, мислеща България се дивеше как тъй поляци, чехи, унгарци и прочее били протестирали през годините, та сега строели бързо демокрацията си, докато ние сме пасували. Тридесет години по-късно е същото", казва в интервю за "Гласове" Иво Христов, избран за евродепутат от листата на БСП.

 • Понеделник, 27 Май 2019 14:01
  БСП превзе знакови за ГЕРБ твърдини в Бургаска област

  Три поредни вота – от 2014, 2017 и 2019 г.,  изразяват ясната тенденция, че социалистите връщат позициите си 

Оставете коментар