Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 18 Май 2020 17:03

Агент Сашо и устата му под наем

Илиян Василев  е работел по линия на шпионажа срещу Великобритания, придобивал е ценна информация за НАТО, САЩ и Обединеното кралство. Днес ни се представя като русофоб и прозападно ориентиран

 

Ако ви е липсвал агент Сашо на ДС с рождено име Илиян Василев той пак е тук. Както при всеки скандал, организиран от подсъдими и обвиняеми олигарси срещу опитите на държавата да раздаде възмездие за престъпленията им. Трябва ви човек, който да ръси лъжи от ваше име, но с лицето (си) под наем? Агент Сашо е насреща. Прави го за Цветан Василев, прави го за Иво Прокопиев, а сега – и за следващия „клиент“ на обвинението и правосъдието – Васил Божков, пише "Монитор".

Така, насред разкритията от последните дни и днес, от които лъсна как Божков си е откупил удобния ефир на bTV, за да стават и лягат с него и твърденията му зрителите на националната телевизия, агент Сашо се изока във Фейсбук. За да се пробва да обясни как държавата се управлявала от един депутат от опозицията – Делян Пеевски (издател на „Телеграф медиа“), почетен председател на опозиционната партия ДПС – Ахмед Доган и главния прокурор Иван Гешев. Това твърдение може и да е абсурдно само по себе си, но не е изненада. Лицата, които вече изброихме и от чието име той говори, се опитват да го пробутат през всички болтчета и гайчици от машината си за клевети, за да се изкарат онеправдани. Колко са онеправдани могат да кажат всички жертви на престъпленията им. Питайте ужилените вложители в КТБ, покритото с некролози курортно градче Меричлери и тези, въз основа на чиито съдби хазартният бос Божков се сдоби с 11 обвинения от целия спектър на Наказателния кодекс.

Та тук изненадата всъщност е, че в опит да се докажат пред хората, които им поръчват музиката, устите под наем като агент Сашо започнаха да описват собствените си ментори. Тази девиация в поведението им е от няколко седмици и така, след като друг агент на ДС – Огнян Стефанов без да иска разкри приликите между спонсора си Цветан Василев и колумбийския наркобарон Пабло Ескобар, сега Илиян Василев прави същото спрямо Иво Прокопиев, описвайки в памфлет, наречен „Проектът „Мултигруп“ - Българският Кабал“ всъщност Проекта „Капитал“, създаден от Иван Костов и реализиран от любимия олигарх на Командира – Иво Прокопиев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Кой е агент Сашо? За ченгетата като него днес е характерно не само двуличието, но и разпадът на илюзиите. Навремето той се кълне пред ДС, че приема сътрудничеството „по идеологически, морални и политически подбуди, тъй като е възпитаван в този дух“. От 1981 г. Сашо вече е на работа в отдел „Международни връзки“ на Постоянното присъствие на БЗНС, направление „Най-развити капиталистически страни“. До Десети ноември Илиян Василев е сред най-доверените хора на тогавашния секретар на БЗНС Ангел Димитров, отговарящ за международните връзки в Съюза. След време ще стане член и на казионното БЗНС, което е съгласувал с ПГУ на ДС, както пише в личното му дело неговият вербовчик ст. л-т Христо Христов.

Агентът през 2019 г. е пуснал пост във „Фейсбук“, в който обяснява как бил посъветван да предложи своята дисидентска история в сборници, посветени на антикомунистическата съпротива у нас. Типично за агентите на ДС. След Десети ноември те бяха инсталирани вдясно и станаха първи антикомунисти. Така Сашо спечели сърцето на Фетхуллах Костов, който го назначи дори за посланик в Москва.

Внимателният прочит в личното му дело разкрива, че Сашо е бил един от най-ценните секретни сътрудници на ПГУ на ДС. Защитен е от свръхсекретната система „Вега“ на управлението, сочат документите, разсекретени от Комисията по досиетата, с копие от които „Телеграф медиа“ разполага. Работел е по линия на шпионажа срещу Великобритания, придобивал е ценна информация за НАТО, САЩ и Обединеното кралство. Днес ни се представя като русофоб и прозападно ориентиран.

източник: "Монитор"

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 18 Май 2020 17:03
  Бареков организира протест пред имот на Прокопиев в местността Буджака

  Случаят е аналогичен с Росенец, имотът на Прокопиев спира достъпа до морския бряг

   

 • Понеделник, 18 Май 2020 17:03
  Гешев разговаря с прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативен район – Велико Търново

  Главният прокурор обсъди приоритетите на прокуратурата през настоящата година с акцент противодействието на конвенционалната престъпност и благодари на колегите си за добрите резултати от работата им.

 • Понеделник, 18 Май 2020 17:03
  ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев, разказва Агенцията

  Централният булевард в София – “Цариградско шосе” около моста Орлов мост, и площад Независимост – заключен между сградите на правителството, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените протести поставиха късно снощи. Това пише Агенция ТАСС по повод вчерашните антиправителствени протести в центъра на столицата.

  “Протестиращите поставиха палатки на пътното платно и отказаха предложенията на полицията да ги преместят на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са изградени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше много жени, които попречиха на полицията да използва сила”, съобщава главният инспектор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

  Според Стоядинова преговорите с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „Ние уважаваме правото на протест, но призоваваме неговите участници да провеждат мирни акции, които не биха пречили на други жители на София“, добави Стоядинова.

  За 31-ви ден протестиращите провеждат масови акции в София и други градове на страната, като основното им искане е оставката на правителството и главния прокурор Иван Гешев. Според демонстрантите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е успяло да осигури на гражданите проспериращ живот и достойни заплати. А главният прокурор Иван Гешев е обвинен в нападение срещу президента Румен Радев, организиране на демонстративни издирвания и арести, разказва ТАСС.

  Агенцията припомня, че първият масов протест се проведе в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в подкрепа на Радев в сградата на президентската администрация, включително представители на различни политически партии и обществени организации. От този ден митинги и шествия под мотото “Защити демокрацията!” стават ежедневно, в тях участват предимно млади хора, допълва още Агенцията.

  Източник: БГНЕС

Оставете коментар