Неделя, 27 Септември 2020

Неделя, 19 Юли 2020 19:09

Когато козируваш пред „началниците” или „Възхвала на глупостта”

Когато си завършил Висшата специална школа „Георги Димитров” към МВР, в младежките си години си станал член на БКП, а днес комунистите, Държавна сигурност и КГБ са виновни за твоите провали;

Когато, за да си спасиш кожата, обявяваш, че в твоите правителства е имало министри на олигарсите Иво Прокопиев и Делян Пеевски;

Когато хем не си общувал, хем си общувал с Васил Божков, но заради „Бистришките тигри”, а не заради 67 млн. лв. подкуп;

Когато по площадите на България, на Лондон и Брюксел младите българи искат твоята оставка и наричат управлението ти мутренско и мафиотско:

Тогава ти с остър тон си позволяваш да наречеш премиера на Нидерландия „полицай на европейските финанси” и да вкарваш България на страниците на авторитетния „Файненшъл таймс”! И за да разберат читателите необятната ти мисъл, ще припомним:

- И Борисов, и Рюте от десет години управляват своите държави;

- Борисов има две досрочно подадени оставки заради социални бунтове, а Рюте няма прекъсване;

- По свобода на словото Нидерландия е на 2-ро място, а България на 111-о („Репортери без граница”);

- По БВП и покупателна способност на населението Нидерландия е на 13-о място, а България на 60-о (МВФ);

- По ниво на бедност („Коефициент на Джини”) или разпределение на благата в обществото Нидерландия е на 3-то място, а България на последно място в ЕС (Евростат);

- По степен на корупция Нидерландия е на 10-о място, а България на 74-то заедно с Ямайка и Тунис („Трансперънси интернешънъл”).

Има и други икономически, географски и цивилизационни  разлики между Нидерландия и България, но е една от най-важните е данъчната система. В „Ниската земя” няма олигарси заради подоходното облагане, което за богатите е над 52%, а в България псевдосоциалистът Сергей Станишев още през 2008 г. наложи десния плосък данък от 10% , който функционира и до днес и който ти използваш като смокинов лист.

Ето защо, заради невежество и глупост (по Еразъм Ротердамски) си толкова объркан и непоследователен. Затова вчера виновен ти беше президентът Румен Радев, днес - Ахмед Доган, а утре ще бъде Корнелия Нинова. И затова се връщаш от Брюксел с празна кошница, въпреки обещаваните ни от теб безвъзмездни помощи от 9, 10, 13, 15... млрд. евро!

Затова протестите няма да спрат, докато не подадеш оставка и задкулисието ти не излезе на светло.

Заради теб България е превзета държава!

Време е народът да си я върне, време е за избори!

 

Светлана Шаренкова

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 19 Юли 2020 19:09
  Мисията на БСП е промяната на България

  Откровено признание направи бившата депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, която „пристана” на републиканците на Цветан Цветанов. Тя заяви, че е напуснала партията майка, защото: „нямахме силата да ратифицираме споразумението с Канада, т.н. СЕТА, и Истанбулската конвенция, не се присъединихме към пакта за миграция” - край на цитата.

 • Неделя, 19 Юли 2020 19:09
  Русофилството е кауза, а не партиен проект

  „Кому е изгодно днес, в дигиталната, глобална епоха на ХХI век да се делим отново на „фили” и „фоби”!?“

 • Неделя, 19 Юли 2020 19:09
  Николай Малинов: Ще оглавя партията на българските русофили, до края на годината тя ще е факт

  Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината. Това стана ясно след провелия се конгрес на Национално движение "Русофили", напомня БТВ. Амбицията е новата организация да участва в предстоящите парламентарни избори.

Оставете коментар