Четвъртък, 27 Юни 2019
Понеделник, 04 Юни 2018 14:01

Подмениха Гинка с кравата Пенка! Да живее журналистиката! Да помага Борисов

Бойко Борисов спасява света и лъвчетата в разградския зоопарк. Да се намеси и в казуса с животинката, която чака теленце. Сериозните теми брутално се забиха от колеги в ъгъла заради откровени глупости. След няколко месеца може да нямаме ток, да не е качествен, да е скъп и да ни правят дискотека, но трябва да спасим кравата Пенка. Умишленото новинарско затъмнение винаги води до апокалипсис.  

 

БТВ брутално се изгаври с новините. Трети пореден ден слушаме за кравата Пенка. Животното избягало от стопанина си без паспорт в Сърбия, било бременно, но не му го връщат. За човека от бедната Западна България сигурно е голяма трагедия, но е безумно телевизия от сутринта, през обедните новини, да ни занимава с кравата Пенка и с победителя в "Гласът на България". Странно беше, че Пенка дори изпревари в реда на новините фундаменталната сензация за поредното дете, на чийто гръб продуцентите изкарват пари и след това го изхвърлят като салфетка на улицата. 

Сериозните теми за Гинка, която няма пари и ще ни оставят с Бойко без ток за изтикани в ъгъла. Изритани са от Пенка и глупостите около това, че сме фактори в Европа и ще обединим Русия, Турция, ЕС и целия свят. Остава ни да си пуснем Майкъл Джексън и компания с утопичната песен "We are the world" и да се надяваме да излязат хубави суджуци от Пенка. Все още обаче закъсняват природозащитниците, които имат мнение и за космоса. 

Отклоняването от важните теми на колеги новинари е пагубно. То е равностойно на фалшивите новини, които бълват и световните медии. Кравата Пенка единствено измества основните акценти - провалът ни като председатели на ЕС, както и глупостите, които сътворихме с тока на половината икономика. Докато си мерят рейтингите премиер и президент кой колко е постигнал нищо в Русия, накрая ще останем съвсем на тъмно. В същото време от руските медии започнаха да ни се смеят за глупавата новина, която се върти като фундаментално откритие в БТВ. 

П.П. Бойко Борисов спаси двете лъвчета от зоопарка в Разград. Да се намеси и при казуса с Пенка. 

Васил Василев

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар