Вторник, 07 Април 2020

Събота, 08 Декември 2018 13:13

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров от делото „Магнитски”

Основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната, а да бъдат преразпределени към "правилните джобове", пише Илиян Василев във Фейсбук

 

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров, защото трябва да покаже някакви резултати, както и за да може публиката у нас да се екзалтира от ТВ репортажите със задържаните Баневи – богаташи, и да потуши недоволство и неудовлетворение.

Също да покаже нещо за пред чуждите партньори, защото го "разглеждат" под лупа в САЩ по делото „Магнитски”.

Но искам да предупредя тези, които изпадат в оргазъм, гледайки Баневи зад решетките.

Първо, основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната /тоест ние с вас да имаме полза/, а да бъдат преразпределени по модела КТБ към "правилните джобове", включително прокурорски. Ако остане нещо, и съдии могат да се възползват, но е рядкост. 

Схемата не е сложна – натиск, тормоз, арест, блокиране на имущество докато се съгласят на сделка.

Спецпрокурорите са бизнесмени, затова пускат напред версията за бомбастичния милиард /както бяха направили с двестате милиона на Цветан Василев в чувалите – които разбира се оказаха фейк/ и започват "преговорите", докато Баневи кандисат да се разделят със значителна част от имуществото си. Следват по-малки присъди.

Ако мислите, че на Цацаров и Гешев им пука за резила, който ще си навлекат следващите прокурори от спукването на балона на първоначалните обвинения, дълбоко грешите. Кеш енд кери – публиката ще забрави и утре пак ще пуснат някаква бомбастична операция с арестуван или обвинен олигарх.

Второ, нарочно пускат темата с приватизацията, защото това е единствената "плоча", която ГЕРБ – като отсъстваща от тази тема, могат да пуснат пред избори, т.е. гранд корупцията и далаверите са функция на приватизацията и несправедливостта е там, а не днес.

А това, че пуснаха напред за "свидетел" сина на Банев от предишен брак, само говори за безпредела на низост. Може и момчето да е било ощетено, но да използваш семейни истории е ниска топка. Милиардите ще станат милиони, след това стотици хиляди, хиляди и накрая ще се спихнат.

Реалният проблем е, че Баневи са лоши и посредствени бизнесмени, които живеят и работят във време на посредствени политици – и двете групи се борят за богатство без труд и умения.

Илиян Василев, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 08 Декември 2018 13:13
  Цацаров запорира сгради, имоти, сметки и акциите на Иво Прокопиев в "Алф финанс"

  КПКОНПИ внесе в Народното събрание, президента и главния прокурор отчетния доклад за дейността си през 2019 г.

 • Събота, 08 Декември 2018 13:13
  КПКОНПИ запорира незаконно имущество за 13 млн. лева!

  Исковите молби на Антикорупционната комисия са внесени в Софийски градски съд и окръжните съдилища във Варна и Пазарджик

 • Събота, 08 Декември 2018 13:13
  „Атака“: Каракачанов не каза на кого, как и защо е продал евтино имоти на МО. Не е ли конфликт на интереси министърът на ВМРО да разписва военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов?

  Вицепремиерът и министър на отбраната от ВМРО Красимир Каракачанов не отговори на „Атака“ защо е харизал военни имоти в Русе, Несебър и Пловдивско на цени в пъти под пазарните. Това стана по време на изслушването му в НС, поискано от партията на Сидеров.

  В момент, когато ревизията на приватизацията е актуална тема, военният министър на ВМРО разпродава имоти за жълти стотинки. От „Атака“ искаме да предотвратим този порочен процес и да запазим държавната собственост.

  Водачът на ВМРО се подигра с Народното събрание, като каза, че на търговете се бил явявал само по един кандидат. Ние от „Атака“ питаме защо не е прекратил или удължил процедурите, а „подарява” декари земя на занижени цени. Питаме още защо Каракачанов лично е разписвал военни да нощуват в хотелите на Валери Симеонов и има ли конфликт на интереси. Каракачанов не отговори.

  Ето и част от имотните сделки, които Каракачанов лично е подписал, а не Министерският съвет:

  -    115 дка в община Куклен, местност Капсида. Продадени за 829 072 лв. - 7.20 лв. за кв. м. средна цена 50 лв. на кв. м. СЕДЕМ пъти под пазарната цена!

Оставете коментар