Понеделник, 01 Юни 2020

Сряда, 02 Януари 2019 09:17

Позволихме концентрацията на невежеството да стигне невиждани размери

Печално е, когато посредствени особи поради неблагоприятно за народа стечение на обстоятелствата, заемат високи държавни постове, а нямат дори и 10% от необходимите за това качества, пише във Фейсбук Любомир Кольовски.

"Скъпи сънародници, пожелавам Ви новата 2019 г. да донесе на всички ни светли хоризонти, положителни емоции и силата да вярваме в себе си, да градим и да опазим този наш земетръсен Балкански Вавилон, който дедите ни са завещали да обитаваме. Това е написала в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" Цвета Караянчева, председател на Народното събрание.", прочетох чак сега и аз това умопомрачително прозрение на тая легендарна посредственост.

Не сме нито първия, нито последният народ, който допуска в управлението си неграмотници, но позволихме концентрацията на невежеството да стигне невиждани размери.

Всъщност, изненади няма. Караянчева следва първосигнално своя патрон Борисов, който успя да излъже целия свят, че има Западни Балкани, въпреки че научната общност отрече истинността и виталността на това понятие.

Защо да не бъдем и "земетръсен Балкански Вавилон", след като живеем в обстоятелствата на Второто българско царство и липсва яснота по отношение наименованията на столиците на някои азиатски държави?

Печално е, когато посредствени особи поради неблагоприятно за народа стечение на обстоятелствата, заемат високи държавни постове, а нямат дори и 10% от необходимите за това качества.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар