Неделя, 20 Октомври 2019
Сряда, 02 Януари 2019 09:17

Позволихме концентрацията на невежеството да стигне невиждани размери

Печално е, когато посредствени особи поради неблагоприятно за народа стечение на обстоятелствата, заемат високи държавни постове, а нямат дори и 10% от необходимите за това качества, пише във Фейсбук Любомир Кольовски.

"Скъпи сънародници, пожелавам Ви новата 2019 г. да донесе на всички ни светли хоризонти, положителни емоции и силата да вярваме в себе си, да градим и да опазим този наш земетръсен Балкански Вавилон, който дедите ни са завещали да обитаваме. Това е написала в профила си в социалната мрежа "Фейсбук" Цвета Караянчева, председател на Народното събрание.", прочетох чак сега и аз това умопомрачително прозрение на тая легендарна посредственост.

Не сме нито първия, нито последният народ, който допуска в управлението си неграмотници, но позволихме концентрацията на невежеството да стигне невиждани размери.

Всъщност, изненади няма. Караянчева следва първосигнално своя патрон Борисов, който успя да излъже целия свят, че има Западни Балкани, въпреки че научната общност отрече истинността и виталността на това понятие.

Защо да не бъдем и "земетръсен Балкански Вавилон", след като живеем в обстоятелствата на Второто българско царство и липсва яснота по отношение наименованията на столиците на някои азиатски държави?

Печално е, когато посредствени особи поради неблагоприятно за народа стечение на обстоятелствата, заемат високи държавни постове, а нямат дори и 10% от необходимите за това качества.

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 02 Януари 2019 09:17
  Румен Петков: Расизмът в България е институализиран и вината е на правителството. Институциите със своето бездействие са основният фактор в налагането на омразата

  Да излезем и да кажем, че в България расизъм няма, би било несериозно, защото той е институализиран, основната вина за расистките скандали е в правителството. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция във връзка със създалото се напрежение след мача България – Англия.

  Румен Петков посочи, че основната вина е в институциите, защото със своето бездействие те са основният фактор в налагането на омразата.

  „Месец в английските средства за масова информация, английски спортни фактори, институции предупреждаваха, че в София на Стадион „Васил Левски“ ще има расистки ексцесии. Месеци наред беше нагнетявано това напрежение. Тази част от английския аспект на събитието на бива да бъде подминавана. Голямата част от английската агитка се държа естествено: дойдоха, изпонапиха се, сбиха се, един, за съжаление, почина. Цветът на кожата няма никакво значение, след като хулиганства и в неадекватно състояние, мястото му е в ареста. Аз не разбрах за арестувани англичани. Невзимането на мерки създава впечатление, че в България виждаме две категории във футбола: гостите, които могат да безчинстват и да правят, каквото искат и другите сме ние българите“, посочи Петков.

 • Сряда, 02 Януари 2019 09:17
  Седем неща построени по-бързо от АМ "Хемус" (снимки)

  Магистралата, с която толкова се гордее премиерът, е започната на 4 октомври 1974 г. Борисов обеща да се оттегли от политиката, когато я завърши

 • Сряда, 02 Януари 2019 09:17
  Нашенските предизборни кампании нямат отърваване от байганьовщината

  Любомир Кольовски: Пишман политици и кандидати за управници внушават на народа, че не е толкова страшно да си прост, необразован, да не можеш да говориш книжовния език, да нямаш обноски и поведение, които съответстват на времето и технологиите. Това послание е изгнило отвътре и е изключително опасно за близкото и по-далечното бъдеще

Оставете коментар