Събота, 16 Ноември 2019
Събота, 05 Януари 2019 16:56

България не глези бедните, тя бавно ги убива

Александър Симов се възмути от бизнесмена Ивайло Пенчев: „Досаден дърдорко и високомерен богаташ, който е обявил, цитирайки Ницше, че "милосърдието е един от най-големите пороци”. ... Това е разсъждение на плантатор на памук отпреди 3 века."

 

Докато ни къпят с медийни клетви за просперитет, развитие и геополитически успехи, срещу обикновените българи се води истинска класова война. Разбира се, че ще се опитват да я крият зад философски разсъждения и телевизионен шаманизъм, но тя е най-реалното нещо, което се случва наоколо.

Актуалният пример е от днес. бТВ са дали думата на бизнесмена Ивайло Пенчев – досаден дърдорко и високомерен богаташ, който е обявил, цитирайки Ницше, че "милосърдието е един от най-големите пороци".

Склонността на обществото да помага на ленивите и тези, които били зависими по избор, била вредна. Държавата разглезвала ленивите, защото буквално казвала, че "всеки човек има правото да живее достойно". А България можела да стане много по-добро място, било необходимо единствено държавата да позволи на бизнеса да си внася работници от чужбина, например от Шри Ланка или Пакистан...

Не разглеждайте това като ментална екзотика или начало на психически срив. Това е ясно осъзнато идеологическо разсъждение. При това базирано на шокираща лъжа. Пенчев дори не си прави труда да види какъв точно "достоен" живот осигурява тази държава на хората в затруднение.

България не глези бедните, тя бавно ги убива, или просто имитира грижи за тях. Иначе щяхме ли да четем постоянно новини за умрели от студ хора, непотърсени от никого с месеци.

Единствените хора, които България глези, са едрите бизнесмени, които получават лъвския пай от държавните поръчки.

Ама нещо не виждам Пенчев да се гневи на това. На него са му виновни "мързеливите" и "ленивите" – този тумор на богаташкото щастие. България всъщност е пример за това какво се случва с една държава, когато стане немилосърдна и абсолютно непукистка.

Но класовата война става истинска, когато видим последната част. Значи да си внесем работници отвън, за да може доходите у нас да си стоят ниски. Това е разсъждение на плантатор на памук отпреди 3 века. Нищо повече. Потосмукач и експлоататор до последно.

Ето това е прецакването у нас. Класовата война тече с пълна пара, но само едната страна е организирана. И вече дори не я е страх да го покаже...

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 05 Януари 2019 16:56
  От БСП поискаха оставката на министъра на културата

  От БСП поискаха днес оставката на културния министър Боил Банов заради пропуснатия от министерството срок за обжалване на решението за 753 000 лева неустойка за некачествения ремонт на Ларгото и наложеното от съда задължение да бъдат платени 73 хиляди лева за съдебни разноски, предаде БНТ.

 • Събота, 05 Януари 2019 16:56
  Психодесните зомбита вече имат нов Голям Враг™

  Александър Симов за скандалите в дясно: Но това е психодесният комсомол. Тези могат да се взират само в орбитата на пъпа си. И правят всичко възможно да си останат на ниво политическа секта, без никаква надежда за реално развитие

 • Събота, 05 Януари 2019 16:56
  Първи сме в ЕС по риск от бедност

  Една трета от българите живеят в риск от бедност или социално изключване. Данните са на Евростат

Оставете коментар