Петък, 19 Юли 2019
Вторник, 08 Януари 2019 11:48

Памет! Повече памет

Александър Симов в отговор на Николай Ненчев за избора на боен самолет

 

България прави правилния избор с изтребителите Ф-16, а конфликтът около това кой боен самолет да бъде купен за нуждите на българските ВВС е изкуствен и е резултат на друг тип интереси.

Изборът на Ф-16 е чудесен. Но нека министърът на отбраната да помисли и да проведе настоятелни разговори за това при подписването на договора незабавно да получим 4 или 5 Ф-16 от САЩ, които да бъдат на разположение. Този път България прави правилния избор, въпреки съпротивата на Радев.

Николай Ненчев – бивш военен министър, пред bTV

*** *** ***

Знам, че паметта е презирано качество по земите български, но е пълна политическа и морална деградация човек като Николай Ненчев да бъде канен като експерт по бойни самолети.

Евроатлантическият земеделец стана министър по случайност, а престоят му в Министерството на отбраната ще се запомни със самоубийствена серия от гафове и провали. Като се почне с това, че назначи проститутка в МО (цитирам Антон Тодоров, който дори спечели дело по темата) и се стигне до това как твърдеше, че му бил предлаган подкуп за ремонта на самолетите, а после се отказа от думите си, защото подлежеше на наказателна отговорност.

И сега същото това чучело са го извадили от нафталина да бълва опорки, лъжи и интриги...

Памет. Повече памет.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 08 Януари 2019 11:48
  Финансовото министерство имало резерви по проекта на рамково споразумение за F-16 (документи)

  Въпреки смело актуализирания бюджет и заявки пред медиите, че може да платим без проблем и накуп изтребителите, Министерството на финансите е с резерви по сделката, става ясно от писмо на Владислав Горанов до министерствата на отбраната, икономиката и външните работи, с което BIG5 разполага

 • Вторник, 08 Януари 2019 11:48
  Борисов: Аз настоях да платим веднага за F-16! Омръзна ми три пъти да плащам борчовете на предишните

  "Знаете, че САЩ не отстъпват от искането за отбрана да отиват минимум 2% от бюджета. Това е само началото на превъоражаването на нашите военно-въздушни сили. Аз настоях да си платим веднага. Взехме възможно най-добрия самолет, който значително подобрява нашите възможности. Също много спекулации чухме едва ли не, че ако няма 12, а са 9 ракети, се намалява боеспособността. Нищо подобно! Аз настоях да платим веднага, защото ми омръзна три пъти, като идвам в управлението, да плащам борчовете на тези, които са се пазарили".

  Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с посланиците и постоянните представители на България в чужбина, предаде „Фокус“.

  "Поколения дипломати са работили за България, сега и Вие работите, мисля, че в огромната си част Вашата работа е успешна. С право може да се гордеете с това, което сте извършили за България през годините“, посочи премиерът. Борисов коментира и основните задачи на посланиците ни в чужбина. Според него работата в Брюксел е тежка, но се вършат много дейности по различни теми.

 • Вторник, 08 Януари 2019 11:48
  Каракачанов: Не приемам никакви упреци от никого срещу военното ръководство за F-16

  Не трябва да хвърляме сянка на съмнение върху военното ръководство на Министерство на отбраната за F-16. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти по повод за F-16, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Оставете коментар