Сряда, 17 Юли 2019
Четвъртък, 10 Януари 2019 17:52

Телевизионната полудемокрация даде медийна власт на политическите нищожества

Александър Симов за коментара на Елена Поптодорова за F-16

"Правилният избор на изтребител ще промени политическият климат в Югоизточна Европа". Госпожа Елена Поптодорова.

От сутринта медитирам върху тази фраза, но ми е трудно да я осмисля в нейната величава дълбочина.

Значи купуваме F-16 и проблемите с бедността изчезват, демокрацията се подобрява, неравенството се изпарява, а Бойко Борисов официално ще бъде избран и за патриарх.

България помни по-тежки времена, но по-подли едва ли.

Телевизионната полудемокрация даде медийна власт на политическите нищожества и сега цяла вечност и малко отгоре ще се наложи да слушаме такива като Елена Поптодорова, универсални всичколози и професионални дърдорковци, които ще размахват пръсти злостно от всеки екран.

Идеолозите на "правилния" избор - това е вечното проклятие на прехода.

Александър Симов, фейсбук

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 10 Януари 2019 17:52
  Повече от атаката на белите хакери ме плашат умозаключенията на МВР

  Александър Симов: Ако утре аз си направя руска електронна поща с името на Младен Маринов, това вкарва ли министъра моментално в списъка на заподозрените?

 • Четвъртък, 10 Януари 2019 17:52
  Преди тунела и след това

  Кеворк Кеворкян: Цветанов не успя да изиграе ролята на инструмент, който да отмества заплахите от Бойко. Но по-важният проблем е друг и той си остава: защо, всъщност, го натириха? Не си мислете, че е заради някакъв апартамент, за да не изглеждате идиоти в собствените си очи. Друга е причината - но каква?

 • Четвъртък, 10 Януари 2019 17:52
  Правителството одобри актуализация на бюджета заради сделката за Ф-16

  Замразяват се проектите за нови кораби и бронирани машини. Заради сделката в края на юни беше емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева.

  Министерски съвет одобри проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година, съобщиха от правителствената информационна служба.

  Това е втора актуализация на бюджета през годината. Първата беше заради намаляването на партийните субсидии. Този път кабинетът трябва да осигури допълнителен ресурс за закупуването на военната техника, като по-късно през месеца ще бъде поет още дълг от вътрешния пазар. Очакваната сума на новите задължения е 200 млн. лева.

  Законопроектът е изготвен във връзка с придобиването на нов тип бойни самолети от въоръжените сили на Република България, които са от изключителна важност за националната сигурност и отбраната на страната, за прилагане на механизмите на колективната отбрана на НАТО и общата политика за сигурност и отбрана на ЕС, се уточнява в съобщението.

Оставете коментар