Събота, 04 Юли 2020

Събота, 16 Март 2019 18:56

Десницата се оказа тотално неадекватен проект във всичките й измерения

Юлия Ал-Хаким коментира причините за трагедията в Нова Зеландия като резултат от политиката на либерали и консерватори

Имам усещането, че някакви хора живеят с проблемите на американския хайлайф и много държат да пренесат на българска почва някакви проблеми, които ние нямаме. Като противопоставянето между либерали и консерватори в американското общество, което на местна почва е противопоставяне на либертарианските кръгове, гравитиращи около Харизанов и ГЕРБ, срещу грантаджиите либерали, които също се колаборираха с ГЕРБ.

И тоя конфликт кой да докопа кокала и да е по-близо до сърцето на Борисов, се изкарва като битка на ценности едва ли не.

Темата за абортите беше абсолютно ненужна, феминизмът също, тъй като ролята му е била изпълнена от социализма, дал достатъчно свободи и права на българките.

Но и темата за бежанците, за мигрантите... Не съм чула в България да имаме проблем с мигрантски ексцесии, може би защото всички ни отминават транзитно и се запътват към богатите страни, но честно, България има много по-належащи проблеми от мигрантския поток.

Знаете ли колко дребни предприемачи редовно ми се оплакват от проблеми в бизнеса, породени от неадекватни политически решения, за които не съм видяла нито либерално десни, нито консервативно десни у нас да говорят? Какво ги интересува примерно, че собственикът на малката бакалийка в квартала, който едва оцелява в конкуренцията на големите вериги и не е ходил от десет години на почивка, е трябвало да се изръси за нов касов апарат примерно?

Десницата се оказа тотално неадекватен проект във всичките й измерения в България.

Съжалявам, но битката либерали/консерватори на местна почва ми е дълбоко безинтересна и двустранно конюнктурна, както и интерпретацията на трагедията в Нова Зеландия по тази ос. Там също един психопат се е надъхвал с чужди истории, които нямат нищо общо с проблемите в неговата мирна държава, за да си намери оправдание за зверството, което извършва.

В друг пост Юлия Ал-Хаким добавя:

Вина имат всички. Както либералите, които бомбардираха светски арабски държави, докато пропагандираха псевдотолерантност и мултикултурализъм, така и консерваторчетата, които се навъдиха, с техните теории за християнството като единствен източник на демокрация, равенство и благодат. Все едно тези хора тук нямат семейства и не искат да живеят в мир, дай им само война, кръв, конфликти, истински орки...

Монетата има две страни, и двете са виновни. И нашето правителство тоже, защото цялата ислямистка сган в Близкия изток избива мирни хорица като тези с нашите калашници.

Юлия Ал-Хаким, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар