Сряда, 26 Юни 2019
Четвъртък, 21 Март 2019 15:01

Децата на убийците на Буров ще ми говорят за апартаменти!

Бойко Борисов ядосано от Брюксел защити Цветанов и апартаментите му

Атанас Буров е казал, че трябва да бъдем приятели с всички, включително и с СССР, но първи е прозрял, че бъдещето на България е свързано с Европа. За съжаление противопоставянето в България продължава. Тези, които избиха цвета на нацията след 1944 година, ги няма днес. Напротив. Техните деца и внуци напъват да дойдат тук като троянски коне.

Не искам да си разваляме настроението, но искам да се знае какво означава да се живее в страх. Попитайте наследниците на Буров какво е страх, истински страх. Да не можеш да говориш, да дойдат да ти вземат всичко без съд и присъда.

А какво става сега? Децата и внуците на убийците на Буров ще ми говорят за липса на медийна свобода, когато са обградени от 100 камери и могат да си говорят каквото си искат. Наследниците на Буров ще ви обяснят какво значи страх. Него са го наричали буржоа. А червената буржоа след 1944 година какво правеше? Кой живееше в най-хубавите апартаменти тогава? На "Позитано", на "Оборище", в центъра? Те ще говорят сега за апартаменти. А ние в село Банкя си карахме жигулитата и им гледахме мерцедесите. Стига! Не искам да развалям този хубав празник днес. Още веднъж искам да благодаря на всички тук.

(премиерът Бойко Борисов по време на откриването на бронзов бюст на Атанас Буров в Европарламента)

Резултат с изображение за евгения живкова и бойко борисов

Борисов целува Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Тодор Живков, която в онези години се возеше на "Мерцедес" и имаше апартамент до Оборище".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар