Сряда, 21 Август 2019
Неделя, 02 Юни 2019 16:22

Чий е джипът? Кой му е сайбията?

Любомир Кольовски за „новините, които уморяват до смърт” и "круизите на премиера"

Чий е джипът? Кой му е сайбията?

Новините, които уморяват до смърт.

Няма ден, в който да не видим, да не прочетем и да не се любуваме на круизите на премиера! С мощния си джип той обикаля пътищата на родината. Инспектира, проверява, дава, раздава...

Среща се с отрудените строители на пътища и магистрали, наглежда пречиствателни станции, построени преди десетилетия, реже ленти, разбира се.

Кара свръхджипа си сам, разбира се. Не се спира нито на 24 май, нито на 2 юни!

Отбива се и в ромските махали - много си пада по обкръжението на гетата! Беззъби и неграмотни ромки и роми се просълзяват от умиление и се хвърлят в обятията му. Или хвърлят Бойко в обятията си. Няма значение.

Важното е, че наоколо има тълпи от оператори и репортери, които старателно хроникират вълнуващите събития.

И нито един репортер не задава фундаменталния въпрос: 

Какво направи премиерът на поредната пътна отсечка, в поредната преоткрита пречиствателна станция, в ремонтираната детска градина в N-ското село?

Няма ли премиерът администрация – министри, заместник-министри, шефове на агенции, областни служби, които би трябвало да проверяват, да преоткриват и да работят по интеграцията на ромите?

Или премиерът иска да покаже, че без него тая гигантска администрация просто не работи и се нуждае от всекидневен контрол?

Премиерът обича круизите и обича да шофира сам, в нарушение на правилата и законите. Но след като никой не го пита и за това, защо пък да не си шофира сам, да се хили надменно и всъщност да казва на публиката "Яд ли ви е? Нъцки! Пукнете се от яд! Правя, каквото си искам! Никой не може да ме спре!".

Чий е джипът? И кой му е сайбията?

Преди няколко века агите и чорбаджиите изкараха в гората първите хайдути, после комитите, четниците, знамената и въстаниците. 

Чий е джипът, майка му стара?

Любомир Кольовски, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 02 Юни 2019 16:22
  Общественият договор го замениха с пладнешки грабеж

  Елена Гунчева: Вместо народ - господар и политици - слуги на народа, имаме крепостни селяни и управляваща шайка мародери, които имат една цел - лично облагодетелстване от властта!

 • Неделя, 02 Юни 2019 16:22
  БСП: Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. В България магистрали няма, има само части от магистрали

  Днес трябваше да стартира тол системата, но това не се случи.

  Трябва да е ясно кой носи политическата отговорност за изгорялата магистрала „Струма“. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на пресконференция.

  „Темата, по която ще си поговорим в горещината на летния сезон, разбира се, е транспортът, който касае всеки един български гражданин и случващото се в държавата. Днес, на 16 август, трябваше да стартира в България работата на прословутата тол система. Днес трябваше всеки един преминаващ през България камион да заплаща за преминато разстояние. Вследствие на тези средства държавният бюджет, държавата, АПИ трябваше да събира пари, с които да ремонтира българските пътища. Какво констатираме на 16 август, вместо да имаме пътища, по които да могат да пътуват българските граждани, имаме участъци от магистрали. Цяла магистрала, работеща в България няма, имаме една магистрала към Българското Черноморие - „Тракия“, която вече поредна година е с ограничения за 90 км в час за движение“, заяви още Свиленски.

  По думите му другата магистрала е „Струма“, която е изгоряла. „За пожара на магистрала „Струма“ четири дни вие медиите и ние политиците ни занимават с прехвърляне на отговорности“, отчете Свиленски. По думите му всички институции ги обединява едно единствено име и един единствен човек - премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

 • Неделя, 02 Юни 2019 16:22
  Борисов пак тръгна с джипа, вози кмет и министър до "Шишеджам"

  Премиерът Бойко Борисов посети завода за стъкло на холдинга "Шишеджам" в Търговище. Той отново бе зад волана на джипа си, а в него бяха финансовият министър Владислав Горанов и кмета на Търговище Дарин Димитров.

Оставете коментар