Понеделник, 18 Ноември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019 18:01

В дом на тъга расте единствено тъга

Понеже от няколко дни част от публиката е в шумна истерия по случая с БНР и кой кого харесвал като лице на “демокрацията и свободното слово”, та седнах и аз да помисля по темата, за да установя само, че единственият журналист, когото действително съм харесвал през годините, е Радина Червенкова - много ми беше секси, бе! Нещо, което далеч не мога да кажа нито за Коритаров, нито за Патарински, нито за г-жа Беновска, нито дори за самия професор Стамен Стаменов - емблематичен водещ на емблематичното предаване “Дневници на уфолога” по СКАТ ТВ.

Открих още, че прекалено силният лястовичи шум в главите на дузина коментатори ги кара да си мислят, че ако харесват Силвия Великова, не харесват Бойко Борисов. И обратното - ако харесват Борисов, не харесват Великова. И обратното. И така 200 пъти. Щото Истината от град Левски била по силна от Истината от град Банкя, разбираш ли. И обратното. Бойко бил от Москва, а Силвия от Манхатън и така нататък, докато най-накрая жадната за порно публика разбра, че двамата са гаджета и си говорят по телефона. Със Саудитска Арабия.

Всъщност, именно някъде тук самият аз разбрах и най-важното. Няма как да ги харесваш един по един. Трябва да ги харесваш или не като семейство. Семейство, делящо едно и също тъпо и мизерно жилище, дом, в който бащата е строг главанак, а майката истерична домакиня.

Защото това са фактите, господа олигарси, прокурори, пекинци, обикновени летуващи и необикновени шпиони.

В дом на тъга расте единствено тъга. Питайте Фройд, Леви, Морено или най-добре самия Владо Кузов.

Автор: Васил Петев

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 19 Септември 2019 18:01
  СЕМ прекрати предсрочно мандата на генералния директор на БНР

  “За” предсрочното му освобождаване гласуваха всички петима членове. Антон Митов става и.д. генерален директор на БНР

 • Четвъртък, 19 Септември 2019 18:01
  Главният прокурор: Силвия Великова има право да ме отразява, както намери за добре, а аз имам право да не я слушам в ефир

  Твърденият от Силвия Великова натиск върху БНР не идва от министър-председателя, заяви Сотир Цацаров.

   

  В Прокуратурата са се развили пет сюжетни линии за БНР, тя не може да решава проблемите на радиото. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на изслушването си във Временната анкетна комисия за БНР във връзка с проблемите и спирането на ефира на националното радио.

  Цацаров посочи, че Прокуратурата не може да решава проблемите на радиото и че това е от компетентността от ръководствата на медиите, на СЕМ и на много други органи

  „Това, с което ние се занимаваме е това дали е налице извършено престъпление. Предварително ще направя уговорката, че всички факти и обстоятелства ще бъдат съобщени след съответно разрешение от наблюдаващия прокурор", заяви Цацаров и посочи, че разполага с такива писмени разрешения.

 • Четвъртък, 19 Септември 2019 18:01
  СЕМ откри процедура за предсрочното освобождаване на шефа на БНР

  Без да изчака прокурорската проверка в радиото, съветът бърза с назначаването на изпълняващ длъжността директор.

  С 3 гласа "за" и 2 "въздържал се" Съветът за електронни медии откри процедура по предсрочното освобождаване на директора на Българското национално радио Светослав Костов.

  Според въздържалите се членове на СЕМ гласуването е прибързано и няма законово основание на този етап Костов да бъде освобождаван предсрочно.

  Според председателката София Владимирова, Розита Еленова и Ивелина Димитрова обаче е налице нарушение на чл. 10 от Закона за радио и телевизия и отговорността за спирането на излъчването на програма "Хоризонт" за пет часа на 13 септември трябва да понесе генералният директор.

Оставете коментар