Понеделник, 14 Октомври 2019
Неделя, 06 Октомври 2019 17:08

Сидеров: Защо ЦИК прилага двоен стандарт? (видео)

Изказване на лидера на „Атака” Волен Сидеров пред ЦИК във връзка с цензурата на БНТ:

ЦИК отмени заседанието си, на което бяхме заявили, че ще отидем, за да поискаме да отговорят на въпроса ни: Защо за един и същи случай ЦИК решава да ме глоби, а в същото време ми пише писмо, че не може да отговори на искането ми да задължи БНТ да изпълни задълженията си по споразумението с партия АТАКА?

Аз и мои колеги искахме да питаме защо проявяват двоен стандарт? От една страна ЦИК казва, че не може да се намеси по казуса с БНТ. Не може и да поиска БНТ да изпълни споразумението, подписано от Кошлуков с „Атака”. В него се казва, че имам право на достъп до участия в БНТ и не може решение на Управителен съвет да отмени споразумението.

В същото време ЦИК ме глобява за участието ми в “Референдум”, за което решава, че съм нарушил нещо си. После пише писмо, че не може да се намеси и не може да отговори на искането ни да се осигури достъп до БНТ. Казва „не сме страна”. Веднъж е страна, веднъж не е. Това не е правно издържано поведение на институция, каквато е ЦИК.

Волен Сидеров

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 06 Октомври 2019 17:08
  Сидеров: ГЕРБ ще падне от власт в момента, в който стъпчат АТАКА

  Лидерът на АТАКА коментира, че заради манипулираните социологически изследвания телевизиите не го канят на дебати с Мая Манолова или Йорданка Фандъкова и по този начин лишават аудиторията от реална дискусия, защото има по-силни идеи и от двете претендентки, но избирателите не ги чуват

 • Неделя, 06 Октомври 2019 17:08
  Налче на ботуш

  Кеворк Кеворкян: Нищо особено не се случи в „Референдум“, освен, че за сетен път се потвърди, колко беззъба и самосугестирана е БНТ ... Можеше и Кошлуков да влезе в студиото и да се опита да претегли авторитета си. Той сигурно още си спомня, как в далеч по-съдбоносни времена го допуснах в изборното студио в нощта на 10 юни 1990 година

 • Неделя, 06 Октомври 2019 17:08
  ВАС застана зад Волен Сидеров в спора му с Кошлуков

  Върховният административен съд (ВАС) застана зад Волен Сидеров в спора му с генералния директор на БНТ Емил Кошлуков.

Оставете коментар