Петък, 18 Септември 2020

Понеделник, 07 Октомври 2019 14:14

Румен Петков: Сделката за F-16 не е никакъв лобизъм, а грозен слугинаж

 „Скъпи Борисов и Ко, марш от властта!“, заяви лидерът на АБВ

„Изцяло споделям позицията на премиера Бойко Борисов, че при плащането на самолетите F-16, не е имало лобизъм. Разбира се, че нямаше лобизъм. Имаше грозен, просташки слугинаж от страна на българското правителство към САЩ“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков след участието на Бойко Борисов на годишната бизнес закуска, организирана от Американска търговска камара, където премиерът заяви, че съпротивата срещу сделката за F-16 била „яростна и подла“ (вж тук).

„Този слугинаж има унизителни параметри, защото Щатите не са лобирали. Те просто изпратиха помощника за зам.- държавния си секретар, който дойде и разпореди да платим F-16, които ще получим незнайно кога“, посочи Румен Петков.

„Тогава всички международни анализатори бяха втрещени от антидържавния подход на българското правителство, което до ден днешен не отговаря на следните въпроси:

- Колко ще струва издръжката на сегашната ни военна техника, докато получим новите самолети?

- Защо правителството лъже българския народ за цената на въпросните самолети F-16, като не включват в нея ДДС?

- Защо правителството лъже българския народ как ще бъдат обслужвани самолетите и колко допълнителни разходи ще имаме в следствие на това?

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Защо управляващите лъжат българския народ и военновъздушните ни сили за военното оборудване, което ще получим, заедно със самолетите F-16?

- Има ли другаде в сета заплащане на милиарди срещу липсата на всякакви гаранции, че ще получим тези неизпитани самолети?

- Ако с тези самолети загинат наши пилоти, то тогава кой носи отговорността? Защото тогава Каракачанов вероятно ще е обект на приключило разследване и ще е „на сигурно“ място, а Борисов вече ще е господин Никой.

На тези въпроси АБВ има един отговор: „Скъпи Борисов и Ко, марш от властта!“, заяви Румен Петков.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар