Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 04 Ноември 2019 13:59

Цветозар Томов: Как един умен журналист може да говори чисти глупости

Социологът коментира опитите на Коритаров да внуши, че победите на десните в балотажа се дължат на задкулисна уговорка между ръководствата на ДБ и БСП

Ако искате да видите как един умен журналист може да говори чисти глупости, за да прокара една изсмукана от пръстите конспиративна теза, непочиваща на нищо, вижте разговора между Георги Коритаров и Вили Лилков по ТВ Европа, приключил току-що.

Георги се опита да внуши, че убедителните победи на 8 от десетте участвали в балотажа за районни кметове кандидати на ДБ се дължи на задкулисна уговорка между ръководствата на ДБ и БСП.

Ако си беше направил труда поне да погледне данните от току-що завършилите избори, сигурно щеше да забележи, че говори чисти глупости.

Победите на кандидатите на ДБ са толкова убедителни, че дори механичното прибавяне на всички гласове, които са получили кандидатите на БСП на първия тур не достига до реално получените резултати от новоизбраните кметове.

Т.е, за да е вярна "хипотезата" на Георги, би трябвало привържениците на БСП да са гласували с 30-40% по-активно за ДБ, отколкото за собствените си кандидати.

Изобщо, бих посъветвал идеолозите на ГЕРБ да приключат с щраусовите си реакции и изливането на примитивна злоба върху десницата в София, а да се замислят по-сериозно за какво става дума, ако искаме да обясним случилото се на тези избори в София без елементарни манипулации, предназначени за наивници.

Цветозар Томов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар