Петък, 07 Август 2020

Събота, 07 Декември 2019 12:21

Борисов: Оставете партиите без финансиране и това ще доведе до диктатура – див популизъм (видео)

Премиерът обясни защо е увеличена партийната субсидия

Моето предложение ще бъде – БНТ и БНР, където държавата дава финансирането, да станат безплатни по време на избори за всички политически партии... Демокрацията е доказала, че с работеща многопартийна система дава най-добри резултати. Така че дебатът за какво да се харчи субсидията - да има правила за какво може да се харчат парите.

Оставете партиите без финансиране и това ще доведе до диктатура - див популизъм... Ние сме били против след референдума да се увеличават партийните субсидии. Но знаете, в парламента се предизвиква криза – беше прекъснато заседанието на парламента. Няколко пъти говорих с финансовия министър, с Валери Симеонов - не можехме да направим кворум да приемем бюджета.

За мое най-голямо съжаление, в момента, в който гласувахме партийните субсидии, 30 точки ги минахме за половин час.

Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка само в бюджета.

За мен бюджетът беше по-важен, защото става въпрос цяла година какво ще работи държавата, общините и министерствата и заетите в производството хора да бъдат спокойни. Но тази тема няма да я сваля от нашето внимание. Затова възлагам анализ на финансовия министър, защото сега ние на сляпо подкрепихме предложението на БСП, за да се приеме бюджетът, откъде дойде цифрата 8 лв., на база на какъв анализ.

(Бойко Борисов по време на извънредното заседание на Министерски съвет)

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар