Събота, 08 Август 2020

Четвъртък, 05 Март 2020 09:46

Нинова с призив към членовете на БСП: Бдете и гарантирайте честния избор за председател на партията!

"Зная, че вашият глас е най-ценен и именно затова отстоявах въвеждането на прекия избор. Призовавам ви да бъдете активни, за да има смисъл в това ново и европейско начинание, което овластява вас - партийните членове. Надявам се, че ще бдите и ще гарантирате прозрачния избор".

Това казва в обръщение до членовете на БСП председателят на партията Корнелия Нинова, публикувано на стената й във Фейсбук.

Ето целият текст на поста на Нинова:

ДО
​ДЕЛЕГАТИТЕ НА КОНФЕРЕНЦИИТЕ НА БСП
И ЧЛЕНОВЕТЕ НА БСП В ОБЩИТЕ СЪБРАНИЯ

Уважаеми другарки и другари,

Благодаря ви за вашата активност и вяра, за неуморната работа и отдаденост на лявата кауза през изминалия мандат.

Отчетно-изборната кампания ни дава възможност да отчетем постигнатото и заедно да работим за подготовката на силна управленска програма на БСП - с конкретни стъпки за бъдещето на България и добруването на българския народ.

Нека да мобилизираме целия интелектуален и кадрови потенциал за силна и единна БСП. Важно е днес да бъдем отговорни!

Сега вие предлагате своите представители в местните и националните ръководни и контролни органи на партията. Те ще защитават идеите на БСП и, въпреки трудностите, ще отстояват свободата, солидарността и справедливостта.

Зная, че вашият глас е най-ценен и именно затова отстоявах въвеждането на прекия избор. Призовавам ви да бъдете активни, за да има смисъл в това ново и европейско начинание, което овластява вас - партийните членове. Надявам се, че ще бдите и ще гарантирате прозрачния избор.

Основната наша обща задача е на предстоящия 50-и конгрес да предложим алтернатива на модела на управление и да се подготвим за предсрочни или за редовните парламентарни избори през 2021 година.

На фона на перманентните кризи, на фона на страха и нищетата, до които ни доведе правителството "Борисов", обществото има нужда от сигурност и перспектива.

Страхът е най-големият ни враг и един от най-силните инструменти на властта днес. Не се страхувайте да изразите свободно мнението си, да защитите правата си, да вдъхнете смелост на хората до вас.
Желая ви здраве, сила и мъдрост!

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 05 Март 2020 09:46
  Георги Свиленски: Моят глас ще е за Корнелия Нинова

  Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа, коментира зам.-председателят на ПГ на БСП

  „Когато Корнелия Нинова бе избрана за председател на БСП, бях скептично настроен към някои от заобикалящите я другари. С времето онези, които я подкрепяха в началото, яростно я атакуваха. Причината беше, че тя започна да променя партията. Една такава промяна е именно прекият избор.Той ще прекъсне зависимостите на председателя от няколко човека.

  Хора, които наричат сами себе си “организационно грамотни”, но всъщност са апаратчици, способни да опорочат всяко заседание, да изкривят волята на всеки орган. Често в полза на частни или чужди на БСП интереси. Поставяйки важния избор за председател в ръцете на всички партийни членове, Корнелия Нинова постъпи правилно. Това не беше лесно, но тя се пребори. И с това спечели моята подкрепа. Но нито тя, нито аз, нито който и да било не би могъл да се справи сам. Имаме нужда от активността на членовете на БСП.

  Като изполвам възможноста да изкажа най-искрената си благодарност към организациите, издигнали моята кандидатура, оценявайки и осъзнавайки високата отговорност, пред която съм изправен, си правя отвод от участието в прекия избор на председател на БСП.

  Заявявам своята готовност за продължаване на пътя за промяна на партията и утвърждаването й като незаобиколим фактор и алтернатива в управлението на държавата. Затова призовавам всички – гласувайте. Изберете, когото искате, но участвайте. Моят глас ще е за Корнелия.“

  Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

 • Четвъртък, 05 Март 2020 09:46
  Нинова: Къде са Борисов и Караянчева? Ако сте абдикирали , направете го официално с оставка

  Функционират ли институциите в България?

  В криза като сегашната най-важно е те да работят и да гарантират
  сигурност на гражданите.

  Премирът Борисов се скри и остави Валери Сименов да “управлява”.
  Изпълнителната власт е в ступор.

  Къде е законодателната? Къде е Цвета Караянчева?

  Не отговаря на телефона си. Исках да я питам кога възнамерява да изпълни
  закона и да свика Народното събрание.

  Внесохме необходимите подписи и въпроси – актуализация на бюджета и
  насилието над протестиращи граждани и журналисти.

  Никакъв отговор.

  Ако са абдикирали от властта да го направят по установения ред – с
  оставка.

 • Четвъртък, 05 Март 2020 09:46
  Корнелия Нинова с най-много номинации за председател на БСП

  Всички кандидати за председател на столетницата са проверени за наличие на необходимия за длъжността стаж

Оставете коментар