Петък, 18 Септември 2020

Четвъртък, 12 Март 2020 12:58

Тези, които ни превърнаха в сметище, сега ни призовават за хигиена

Институциите точно като безсмъртния Дъглас Адамс постоянно ни призовават: "Don't panic". Но като гледам телевизионното отразяване на ситуацията ми идва да размахам плажната си хавлия и да хвана на стоп някоя летяща чиния.

Онзи ден изчислих, че една телевизия отдели 25 минути от своето време от половин час на коронавируса. Епидемията - мнение на лекар, чиновник и на астроложка. Какво ни казват звездите за коронавируса? Репортерка посреща камион с маски от Турция. Заместник-министър също. Как да не вярваш, че си защитен?

Не знам как е при вас, но при мен всичките ми инстинкти за самосъхранение запищяват като аларми на ритната кола, когато чуя как са "взети всички необходими мерки". А тези дни не спирам да чувам тази фраза. Все едно взеха мерки, за да предотвратят някои от кошмарните бедствия, които се стовариха върху тази нещастна държава. А и имам тежкото усещане, че Бойко Борисов се опиянява да бъде "лидер на държава в такава криза. Сега вече е освободен от необходимостта да се обяснява за барселонските афери, а дефилира по екраните като лидер, който трябва да ни внуши сигурност. Тези, които ни превърнаха в сметище, сега ни призовават за хигиена. Добре, че поне е смешно.

Александър Симов, фейсбук

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар