Четвъртък, 28 Май 2020

Неделя, 15 Март 2020 09:48

Драматичен коментар за патилата на една болна жена из софийските болници разтресе фейсбук

Историята бе публикувана като коментар под последните новини за разпространението на коронавирус у нас, на страницата на Нова телевизия

 

"И аз да се включа в темата с коронавируса от първо лице. Ще опиша "адекватно" предприетите мерки от кризисния щаб в България. Всички ме познават като отявлен противник на настоящето правителство, но в случая не искам постът ми да се приема като политически мотивиран.

Пиша от яд и безсилие.

Преди да опиша историята си, искам да подчертая, че нито аз, нито съпругата ми сме някакви хипохондрици или поддаващи се на паника хора. Никога през живота си не сме боледували тежко и слава Богу.

За какво става дума?

Съпругата ми е болна. От миналата неделя е на антибиотици, предписани от личния лекар. Симптомите са подобни на тези на коронавирус. За съжаление, състоянието на четвъртия ден се влоши. Личният лекар ни даде направление за вирусна пневмония и съмнение за коронавирус. Посъветва ни да отидем в спешен кабинет, тъй като беше след работно време. И се започна...

Първата спирка беше Окръжна болница. Лекарят, които ни говореше от три метра разстояние, направо ни насочи към спешното отделение на ВМА. Отидохме. След 2 часа чакане ни се накараха, че не се занимават с подобни случаи, но все пак направиха кардиограма /нямам представа защо/ и ни казаха да отидем в инфекциозното отделение на следващия ден.

По пътя към вкъщи съпругата ми се задушаваше, стана и по-зле. Решихме да се обадим на 112, най-малкото да ми кажат къде да я закарам. Приеха позвъняването. Казаха ни да се прибираме вкъщи, а те ще изпратят екип.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Прибрахме се. След около два часа се обадиха и казаха, че случаят не е спешен, имат много адреси и не могат да ни посетят.

Край на вчерашния ден.

Ден днешен. Първо – към инфекциозното отделение на ВМА. На бариерата служителка любезно ни обясни, че не може да ни допусне до сградата. Няма места. Нареждането било да изпращат пациентите в "Пирогов".

Отидохме. Също много любезно ни обясниха, че не правят тестове за коронавирус, да пробваме в Александровска болница. Същият отговор.

Направихме опит и в Инфекциозна болница. Накрая стигнахме до Втора Градска болница. На стълбите пред входа лекар ни обясни, че нямат места...

Жена ми се разплака. Съжалиха я и й подариха една безплатна маска.

Прибрахме се вкъщи. Не знаем дали е коронавирус. Гледаме телевизия. Генералът твърди, че всичко е под контрол. Вярвам му безрезервно."

Към 14.03.2020 г. 11 ч. е взета кръвна проба на жената в лаборатория „Рамос” и резултатът се очаква вечерта на същия ден.

Междувременно, нека не оставаме безучастни!

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар