Вторник, 02 Юни 2020

Понеделник, 23 Март 2020 09:03

Любо Кольовски: "Нужна е културица, мъничко културица..."

Ако бях на мястото на президента Радев, след десетките и стотици лъжи, клевети, измислици, които изсипа от екрана на БНТ премиера Борисов, бих се явил на следващото заседание на парламента - нещо, на което държавният глава има право, гарантирано му от Конституцията, и бих прочел пред депутатите краткото изявление по повод частичното вето на закона за извънредното положение.

След това бих попитал народните представители къде в това изявление се визира името на Бойко Борисов и длъжността премиер на Република България и по какви причини премиерът се чувства обиден и лично засегнат?

След това бих попитал народните представители знае ли някой от тях броя на хората, "заети" в сивата икономика, или заети по граждански договори, които се прекратяват без последици в плюс на заетите, бих попитал колко от тези хора ще бъдат гибелно засегнати от рестрикциите на свободното движение, което ще им отнеме и последната троха хляб?

Бих попитал още наясно ли са депутатите колко от пенсионерите няма да имат достъп до магазините за хранителни стоки и аптеките, както и как ще си плащат тока, парното, водата и телефоните, особено ако живеят сами и само с доходи от мизерните си пенсии, а това са повече от 2 млн. живи хора?

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ще попитам депутатите какво биха отговорили те на принципните мотиви, заложени в частичното вето върху очевидно негодния закон? Как ще си плащат сметките и кредити хората, на които работодателите ще им прекратят договорите, защото твърде малко са работодателите, които биха се вързали на уловките на правителството че ще плащат 40% от заплатите на служителите си и да очакват някой ден, в неопределеното бъдеще, държавата да издължи останалите 60% от възнагражденията на хората - знаят ли депутатите каква бумащина и бюрокрация ще предизвика това и по тази причина работодателите предпочитат да освободят хората си? И така нататък...

Не аз съм човекът, който може да съветва президента и не го правя. Знам, че президентът едва ли ще отиде при депутатите, независимо от правата си. Защото президентът е джентълмен и макар да не е врял и кипял дълго в политическото блато, колкото е врял и кипял един Бойко например. Радев има и политическа култура, и образование, и възпитание и не би му отивало да слиза до нивото на изпълнителната власт и управляващото парламентарно мнозинство, но се изкуших да кажа всичко това поради критично изчерпване на търпението ми.

Колкото до премиера... Честно. Днес ми беше жал за него. Как не се намери един, едничък, между блюдолизците, които хрантути, да го посъветва: "Спокойно, г-н Премиер, трябва да обявим, че може би има нужда от преглед, че времето е късо и сме успели, но... винаги има нужда от коректив. Да благодарим на Президента и да работим..." Дори и да личи, че е фалшиво, поне щеше да има имитация на УПРАВЛЕНИЕ, а не това жалко падение.

Илюзии, нали? Защото, както казваше един известен университетски професор "Нужна е културица, мъничко културица..."

Автор: Любо Кольовски

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар