Петък, 05 Юни 2020

Петък, 10 Април 2020 13:50

Борисов: Няма да коментирам Радев! Той излъга за ветото, заклевам се във внуците си!

Няма да коментирам този човек, "идеите му" за справяне с кризата с коронавируса са като това, че през декември ще падне сняг. Излъга за ветото, заклевам се във внуците си.

Това заяви пред медиите в Хасково, където посети цех за маски, премиерът Бойко Борисов в коментар на интервюто на президента Румен Радев вчера.

Първоначално Борисов се ядоса от въпросите на медиите, свързани с интервюто на държавния глава пред БТВ.

Не съм съгласен, когато нас, правителството, ни нападат, вие да казвате - двама се бият, каза Борисов, цитирайки анонса на БТВ към интервюто с президента.

Дори това, да кажеш, че България не е готова за кризата, е вероломно нападение, а не протягане на ръка, продължи Борисов.

"Това е все едно един човек да ти подаде ръка, след като ти е ударил шамар. Анонсът на БТВ беше как двама си бият шамари", повтори премиерът, отговаряйки на медиен въпрос ще протегне ли ръка на президента Радев, за да работят заедно по мерките срещу коронавируса. И се обърна към медиите: "Не сте прави, когато някой напада, вие да казвате, че двама се бият".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Борисов каза, че Радев не е дал никакви предложения за справяне с кризата. "За кое да работим заедно?! Идея ли е това да помогнем на бедните? Идея ли е да подпомогнем икономиката? Идея ли е първият сняг да падне догодина през декември?"

"Заклевам се във внуците си! Обади ми се и каза, че ще върне ветото с двете точки. После той не каза, че БСП са го предложили (оспорения текст за спекулата - б.р.). Аз веднага се обадих на Дариткова, на Дани Кирилов, на Менда - казах им - това, дето президентът ще върне, веднага го приемайте, да вървим заедно напрад. Само че..., пуснете си интервюто му - какви неща изговори - как България не е била подготвена за кризата", поясни премиерът.

"Нали гледате, сравняват ни с Германия, със Сингапур! Що не ме сравняват сега с Източния блок или с Балканите? Милион пъти някой да повтори да се тестваме масово, няма тестове. Един милион съм поръчал на ЕС", припомни той. Борисов припомни и друго нещо - че е възложил да се възстанови институтът по микробиология.

"Никой не беше подготвен! Дори това да каже - че не сме били подготвени, е вероломно нападение", продължи премиерът.

И продължи за Радев: "Аз заставам пред всички журналисти, не дърпам някой настрани да дойде с написани въпроси. Всеки ден съм при всички!"

Борисов каза, че са намерени пари за подпомагане на творческите професии.

Бързо ще наваксаме за чакалнята на еврозоната, каза в началото на изявлението си пред медиите премиерът. И съжали, че се е "огънал" по темата за присъединяването на България към еврозоната.

"Не трябваше да се огъвам за чакалнята на еврозоната. Виждате колко пари отпускат. България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране. Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно и ще кандидатсвтаме отново за еврозоната. Тази криза ни показа, че тези, които са в чакалнята и в Еврозоната ще получат милиони, а другите ще теглят кредити. Ще кандидатстваме в еврозоната до края на април. Убеден съм, че ще бъдем приети", каза Борисов.

И след като обясни, че в "момента живеем с тази мазнинка, имахме 10 милиарда излишък", добави:

"Ще се закачим за основния водопровод, имаме добри рейтинги, дават ни заеми благодарение на тях."

На скептицизма на журналистите, реагира, като поясни, че е "говорил с шефката на Европейската централна банка, с Валдис".

"Ние отдавна сме минали по този път и сме готови да влезем в Еврозоната. Дания е 20 години в чакалнята. Нека да го направим, за да не мислим откъде ще вземем пари за възстановяване", каза още Борисов.

"Зелените коридори" за транспорта вървят, категоричен е министър-председателят. - Ако има проблем с Турция, за това съм аз.

Източник: Епицентър

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 10 Април 2020 13:50
  Борисов: Сменяме КЕВР! Не може да говорят глупости за повишаване с 20% цената на парното!

  Още днес ще се опровергае прогнозата за 20% увеличение на парното. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на завършения обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, става ясно от видео в профила на министър-председателя в социалната мрежа Фейсбук.

 • Петък, 10 Април 2020 13:50
  След 100 дни: Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб

  Това обяви премиерът Бойко Борисов и подчерта, че Щабът си е свършил перфектно работата

  Спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт, предаде Нова телевизия.

  "Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.

  "Днес стават 100 дни, откакто издадох заповедта за откриването на Национален оперативен щаб", припомни премиерът и благодари на всички българи, че са спазвали мерките на Щаба.

 • Петък, 10 Април 2020 13:50
  И ГЕРБ-Плевен се разбунтуваха - пишат на Борисов срещу областния си координатор

  В отворено писмо до Бойко Борисов от общинското ръководство на ГЕРБ споделят тежки проблеми, породени от Мирослав Петров

   

Оставете коментар